Inspiration

Viktiga vitaminer för välmående fransar

Louice Tapper Florén

Skönhet inifrån har blivit mer populärt på senaste tiden, likaså att framhäva sina naturliga drag med så lite smink som möjligt. Det finns oftast ett samband mellan hur man mår på insidan och hur ens hårkvalitet är. Att man kan få en finare hy tack vare en mer hälsosam kost kanske du redan känner till, men visste du att det även kan göra fransarna mer välmående? Därför tipsar vi om flera viktiga vitaminer för välmående fransar.

Inspiration

Viktiga vitaminer för välmående fransar

Louice Tapper Florén

Skönhet inifrån har blivit mer populärt på senaste tiden, likaså att framhäva sina naturliga drag med så lite smink som möjligt. Det finns oftast ett samband mellan hur man mår på insidan och hur ens hårkvalitet är. Att man kan få en finare hy tack vare en mer hälsosam kost kanske du redan känner till, men visste du att det även kan göra fransarna mer välmående? Därför tipsar vi om flera viktiga vitaminer för välmående fransar.

Att äta en hälsosam kost med en bra dos av vitaminer och mineraler gör inte bara att du mår bättre. Det kan även leda till att din hy blir finare samt jämnare – du boostar din naturliga skönhet inifrån helt enkelt. Men visste du att det finns flera vitaminer som gör fransarna mer välmående, längre och starkare?


Här tipsar vi om flera viktiga vitaminer för välmående fransar.


B-vitamin

Det finns flera olika varianter av B-vitamin som kan ge dig mer välmående fransar. I den här artikeln fokuserar vi på fyra stycken: Vitamin B3, B5, B6, B9 och B7.


Vitamin B3

Vitamin B3 är inte bara en viktig vitamin för att fransarna ska bli friskare och starkare. Det är snarare ett nödvändigt näringsämne för att hela kroppen ska må bra. Vitamin B3 kallas även Niacin och är både bra för att bibehålla en god blodcirkulation och för att boosta keratinproduktionen. Keratin är ett protein som fransarna till stor del består av. Genom att inkludera Vitamin B3 i din kost kan du hjälpa till att stärka tillväxten av fransarna och därmed bidra till att de blir längre. Men du säkerställer även att de blir starkare och mer återfuktade.


För att få i dig Vitamin B3 i din kost kan du äta fisk som tonfisk och lax, men även sparris, svamp, nötter och solrosfrön är rika på vitaminet.


Vitamin B5

Pantotensyra är ett annat namn för Vitamin B5 och finns nästan i all mat som man äter. Vitaminets styrka är att den kan förbättra hårets och fransarnas välmående, därför är det även en vanlig ingrediens i schampon. Om du vill öka intaget av Vitamin B5 bör du äta mer kött, avokado, broccoli, fullkorn, mjölk, yoghurt, jordnötter och baljväxter. De ingredienser som dock har högst koncentration av Vitamin B5 är äggulor, torkad svamp och lever.


Vitamin B6

Likt Vitamin B5 hittar du Vitamin B6 i äggulor, fullkorn och lever, men det finns även i jäst och i de flesta grönsakerna. Varför behöver du Vitamin B6 för att boosta dina naturliga fransar? Jo, eftersom det förhindrar håravfall och att fransarna går av.


Vitamin B9

Folsyra är ett mer välkänt namn för Vitamin B9, en viktig vitamin som kan förhindra stroke och som oftast rekommenderas till gravida kvinnor. Men visste du att Folsyra även kan bidra till starkare, tjockare och längre fransar? Genom att äta spenat, sallad, apelsiner, broccoli och svarta bönor kan du få i dig rikligt med Vitamin B9.


Vitamin B7 – Biotin

Vitamin B7 , eller Biotin som den är mer känd som, hjälper kroppen att absorbera näringsämnen som nyttiga fetter, aminosyror och kolhydrater. Dessutom bidrar den, likt Vitamin E, till ett ökat blodflöde till fransarnas hårsäckar och en ökad tillväxt. Med hjälp av biotin säkerställer du att fransarna håller sig starka och förhindrar dem från att bli sköra och torra, vilket kan leda till att de lättare går av. Sojabönor, bananer, svamp, sardiner, ägg, valnötter, bönor och nötsmör är alla rika på Vitamin B7 . Det finns även i hallon, mandlar, avokado, fisk och blomkål. Du kan även äta Biotin som kosttillskott och på köpet få superstarka fransar!


C-vitamin

De flesta vet nog redan om vilka fördelar C-vitamin har på ens välmående. Det är en fantastisk antioxidant som behövs för att bygga upp kroppens brosk- och benvävnad. Dessutom gör den det lättare för kroppen att ta upp järn från maten vi äter. Men visste du att C-vitamin har flera fördelar för fransarna? Bland annat kan C-vitamin förhindra fransarna från att gå av samtidigt som vitaminen stärker och återfuktar. C-vitamin hjälper även till att skydda ögonen från infektioner som annars kan leda till att fransarna lättare går av.


C-vitamin finns bland annat i citrusfrukter, brysselkål, ananas, grönkål, tomater och jordgubbar.


Vitamin E

Vitamin E är ett näringsämne som även är en populär ingrediens i hudvårdsprodukter, oftast på grund av dess vårdande egenskaper. Men det är även en god idé att inkludera vitaminen i ens kost eftersom det är en effektiv antioxidant som ökar blodcirkulationen. Vitamin Es främsta fördel för fransarna är att den kan öka blodflödet till fransarnas hårsäckar. Resultatet blir en ökad tillväxt samt längre, starkare, tjockare och återfuktade fransar. Ät mycket mandlar, hasselnötter, blåbär och solrosfrön om du vill öka intaget av Vitamin E.


Kombinera viktiga vitaminer med ett fransserum för välmående fransar

Vi skulle säga att det nästan är nödvändigt att inkludera alla dessa vitaminer en hälsosam kost, eftersom det verkligen kan resultera i att man mår bättre. Men det innebär även att man boostar ens skönhet inifrån. Det är viktiga vitaminer för välmående fransar och en finare hy. För att få ännu starkare, längre och friskare fransar rekommenderar vi dock att du kombinerar en vitamin- och antioxidantrik kost med ett effektivt fransserum.


Vi vill tipsa om Xlash Eyelash Serum som verkligen kommer göra skillnad för dina fransar. Formulerat endast med naturliga plantextrakt, vitaminer och mineraler bidrar serumet till en ökad tillväxt samt starkare och framförallt längre fransar. En av huvudingredienserna är Myristoyl Pentapeptid-17 ®, en högteknologisk avancerad ingrediens som optimerar tillväxten av ögonfransarna genom att stimulera produktionen av keratin.


Flera kliniska tester har visat att Xlash är både effektiv och helt säker att använda. Resultatet du får avgörs helt av hur noga du är med din regelbundna användning av produkten, inte mängden serum du använder vid varje applicering. När dina ögonfransar nått sin maximala längd efter cirka två månaders daglig applicering bör du trappa ner till att använda serumet en till två gånger i veckan för att behålla dina ”nya” långa, fylliga och mer välmående fransar.