Inspiration

Misstag du gör med dina ögonbryn – som du inte vet om

Anna-Sara Nilsson

Älskar du också ett par snygga ögonbryn? Självklart! Här har vi listat 10 vanliga misstag med ögonbryn (...du inte ens visste att du gjorde) och lösningarna.

Inspiration

Misstag du gör med dina ögonbryn – som du inte vet om

Anna-Sara Nilsson

Älskar du också ett par snygga ögonbryn? Självklart! Här har vi listat 10 vanliga misstag med ögonbryn (...du inte ens visste att du gjorde) och lösningarna.

Ögonbrynen betyder nästan allt för ansiktet! De ger dig ditt personliga uttryck, ramar in ögonen och formar ansiktet. Ett par snygga bryn som du känner dig bekväm i kommer förändra allt. Xlash ögonbrynsexperter berättar allt du behöver veta om vanliga misstag med ögonbryn du antagligen gör.


1. Du går loss med pincetten

Ögonbrynen växer tyvärr inte tillbaka på samma sätt som annat hår på kroppen. Så plockar du för mycket är det svårt att få tillbaka dem på egen hand.


Lösning: Sätt ner pincetten och sluta plocka så ofta. Kör varannan vecka så att du hinner se din naturliga form. P.S Xbrow Ögonbrynsserum är ett serum som ökar ögonbrynshårens tjocklek, volym och längd!


2. Du försöker nå symmetri

Ditt ansikte är med största sannolikhet inte helt symmetriskt. Och dina ögonbryn kommer inte se exakt likadana ut. De är inte tvillingar eller ens systrar. Möjligtvis kusiner! Ju mer du plockar, målar och färger för att försöka få dem att se helt jämna ut, desto värre kommer det bli


Lösning: Följ ögonbrynens form och slappna av!


3. Du struntar i din naturliga form

Det är såklart helt okej att inspireras av instagram-bryn, trender och ögonbryn du tycker är snygga. Men din naturliga form kommer alltid passa ditt ansikte bäst.


Lösning: Utgå alltid från din egen form, din naturliga båge och gör justeringar utifrån den.


4. Dina ögonbryn matchar hårfärgen – exakt

Naturliga ögonbryn är oftast lite mörkare än håret. Det kan vara extra vanligt att du som färgar håret vill ha ögonbrynen i samma färg.


Lösning: Någonting att utgå ifrån är att blondiner kan ha 1-3 nyanser mörkare ögonbryn än färgen på hårbotten och brunetter kan gå något ljusare.


5. Dina ögonbryn är för smala

Det är betydligt lättare att plocka ögonbrynen underifrån. Ett vanligt misstag med ögonbryn är att plocka ovanifrån ökar risken för att förstöra den naturliga formen på dina bryn.


Lösning: Känner du att du behöver plocka ovanifrån, gå till någon professionell och håll efter själv sen. Vi lovar att det är värt det.


6. Du sminkar brynen först

När du använder ögonsmink och foundation är det jättesvårt att se hur mörka dina bryn ska vara. Är ögonsminkningen mer dramatisk vill du antagligen också ha mörkare bryn än om du bara hade haft en bas. Dessutom kan det komma foundation och annat smink på ögonbrynen om du sminkar dem först.


Lösning: Applicera ditt ögonbrynssmink först när ögonen och basen är klar!


7. Dina ögonbryn sitter för glest

Har du någonsin varit så rädd för att få ett unibrow att du plockat för långt mellan brynen i stället? Åh nej! Glappet mellan dina ögonbryn kommer se onaturligt ut.


Lösning: Håll upp en smal sminkborste eller penna vertikalt från din näsvinge. Till dit kan du plocka, men inte längre in.


8. Du sminkar ögonbrynen för hårt

Om du sminkar ögonbrynen för hårt kan de se påmålade och onaturliga ut.


Lösning: Var lätt på handen. Det blir inte bara ett naturligare resultat, det är också lättare att kontrollera appliceringen.


9. Du fyller inte i dina bryn

Här menar vi inte att du måste sminka dig varje dag. Men om du sminkar dig så gör det väldigt stor skillnad om du fyller i lätt mellan håren, även om du har tjocka och/eller mörka bryn naturligt.


Lösning: Använd en ögonbrynspenna eller gele och fyll försiktigt i efter din naturliga form.


10. Du struntar i ögonbrynsgel

Här har vi alla varit! Det kanske inte har varit prioriteten i sminkväskan. Men det borde den. Den tämjer vilda bryn och fixerar din ögonbrynsmake så att den håller sig på plats hela dagen.


Lösning: Klicka hem Xbrow Gel redan nu! Applicera ensam på naturliga bryn eller ovanpå dina ditt favoritsmink.


P.S kom ihåg att dina ögonbryn är ditt personliga uttryck och även om det finns riktlinjer så ska du såklart göra det som du föredrar.


Rekommenderade produkter