Inspiration

Kan ögonfransarna skadas av en fransförlängning?

Louice Tapper Florén

Ögonfransserum är ett effektivt sätt att få längre fransar, men det är inte en quick fix. Till skillnad mot om du skaffar en fransförlängning. Tänk dig hur härligt det skulle vara att varje dag vakna upp med perfekta fransar och slippa använda mascara. Men hur riskfritt är det egentligen? Läs vidare för att få reda på svaret till den populära frågan: kan ögonfransar skadas av en fransförlängning?

Inspiration

Kan ögonfransarna skadas av en fransförlängning?

Louice Tapper Florén

Ögonfransserum är ett effektivt sätt att få längre fransar, men det är inte en quick fix. Till skillnad mot om du skaffar en fransförlängning. Tänk dig hur härligt det skulle vara att varje dag vakna upp med perfekta fransar och slippa använda mascara. Men hur riskfritt är det egentligen? Läs vidare för att få reda på svaret till den populära frågan: kan ögonfransar skadas av en fransförlängning?

Om du funderar på att skaffa en fransförlängning är det bra att göra en ordentlig research. Vad finns det för fördelar och finns det några nackdelar? Vad du än gör, läs detta innan du skaffar en fransförlängning.


Kan ens naturliga fransar skadas av en franförlängning?

Nej, om det görs på rätt sätt och om du går till rätt fransstylist. Välj salong och fransstylist utifrån rekommendationer och bra kundomdömen. Fransförlängning är inte billigt och att inte göra en ordentlig research kan vara som att slänga pengarna i sjön.


– Om terapeuten gör ett bra jobb, om kunden sköter dem på rätt sätt, så nej, då skadar inte en förlängning fransrötterna. Dem skadar vi själva med fel behandling på salongen eller hemma, förklarar frans- och brynstylisten Maxa Pasajeva, som jobbar på Beauty Lounge Stockholm.


När man gör en fransförlängning kan man välja på flera olika stilar. Vill du ha ett naturligt resultat eller kanske riktiga va-va-voom fransar? Väl hos fransstylisten ska hen kunna hjälpa dig att välja det som passar just dig och dina naturliga fransar. Får man fel stil är det här som ens naturliga fransar kan ta skada. Får du till exempel fransar som blir för tunga för dina naturliga fransar kan resultera att du tappar fler fransar för tidigt.


Blir ens naturliga fransar kortare av en fransförlängning?

Kanske känner du någon som har haft fransförlängning, som slutat och som sedan upplever att de naturliga fransarna är mycket kortare? Fransstylisten Maxa Pasajeva menar att detta snarare handlar om den stora kontrasten man känner när man inte längre har en fransförlängning. Görs det på rätt sätt bör alltså inte ens naturliga fransar ta skada.


– När kunder kommer till mig brukar deras naturliga fransar vara omkring 6–10 mm långa. Oftast börjar de med en ögonfransförlängning med 9–13 mm långa fransar, sedan vänjer sig de med att fransarna är tjockare, tätare, svartare, längre och mer böjda. Med tiden vill de att terapeuten ska använda ännu längre fransar. Slutar man med förlängning helt plötsligt upplever man att ens naturliga fransar är mycket kortare och blir chockad – det är ju en vanesak, förklarar Maxa.


Lösningen mot känslan av kortare fransar efter en fransförlängning: ögonfransserum

För att slippa kontrasten av kortare fransar tipsar Maxa Pasajeva om att det är en bra idé att börja använda ett ögonfransserum flera månader innan man tar bort ens fransförlängning. Xlash Eyelash Serum går utmärkt att kombinera med en fransförlängning eftersom den inte innehåller oljor.


– Man kan börja använda Xlash Eyelash Serum cirka tre månader innan man vill ta bort sin förlängning, så att man sedan inte behöver uppleva att man inte har kvar några fransar, säger Maxa.


Genom att använda ett ögonfransserum när du har en fransförlängning kan du dessutom vara säker på att dina egna fransar mår bra! Om du fortfarande är osäker på om en förlängning är för dig är det här även ett bra alternativ. På 4-6 veckor kan du med hjälp av Xlash Eyelash Serum få längre fransar, på ett naturligt och enkelt sätt.


– Xlash är betydligt billigare än en förlängning, dessutom kan man göra behandlingen hemma själv och det tar bara fem sekunder, inflikar Maxa.


Du kan utveckla en allergi mot franslimmet

Det är oftast inte fransarna i sig som skapar problem vid en förlängning, utan limmet. Det man inte får glömma är att limmet innehåller kemikalier som kan leda till inflammationer, allergiska reaktioner och torra samt röda ögon. För att säkerställa att du inte kommer reagera på limmet är det alltid viktigt att göra ett hudtest innan din fransförlängning. Fråga fransstylisten om hen kan applicera en liten mängd på din arm. Om din hud reagerar efter 24 timmar bör du inte fullfölja fransförlängningen.


Fransförlängningar är tidskrävande

Innan du kan njuta av att vakna upp med fabulösa fransar och inte behöva fixa dem, måste du gå till en salong för att få fransförlängningen gjord. Och detta hinner du knappt göra under en lunch. En fransförlängning tar omkring 1,5 till 2 timmar att göra. Dessutom måste du gå tillbaka till fransstylisten regelbundet för en påfyllning.


Anledningen till att du behöver göra en påfyllning var tredje-fjärde vecka är att även dina fejkade fransar till slut ramlar av. Redan efter två-tre veckor kommer du märka att några fransar lossnar från din fransförlängning, vilket kanske inte ger dig den looken som du önskade. Försök dock inte att rycka bort dem själv, eftersom du även kan råka dra ut några av dina naturliga fransar.


Hur du tar hand om din fransförlängning är nyckeln till ett bra resultat

Visst kan man tänka sig att fransförgängningar särskilt passar de som är lite lata? Tänk om, bortsett från att man slipper använda mascara finns det en hel del man måste tänka på vid en fransförlängning.


För det första, de första 48 timmarna efter man har gjort en fransförlängning på en salong är det viktigt att man undviker vatten och ånga. Detta kan lösa upp limmet och helt enkelt förstöra ens nya fransar. Man kan såklart ta en dusch och tvätta ansiktet under den här tiden, men man måste vara försiktig så att inget vatten kommer i närheten av fransarna.


Det andra du måste tänka på är att inte gnugga dig vid ögonen (å andra sidan är detta något man absolut bör undvika om man vill ha fina fransar, fransförlängning eller inte). Du måste även hålla dig borta från produkter som innehåller oljor och fetare krämer. Dessutom behöver du lägga till ett steg till din rutin: en fransförlängning mår bra om du borstar igenom fransarna en gång per dag.


Fransstylister rekommenderar även att du inte använder mascara när du har fransförlängning: Anledningen till detta är eftersom vissa mascaror är svåra att ta bort, vilket kan resultera att limmet löser upp sig. Dessutom innehåller många mascaror oljor, vilket som sagt är ett big no no när man har fransförlängning.