Trends

Hetaste FW-trenderna inom skönhet – som du måste testa NU!

Louice Tapper Florén

Hösten innebär en nystart för många – det är nu efter semestern som man får möjlighet till att skaffa nya rutiner och goda vanor. Men vi på Xlash är även taggade på att äntligen få testa säsongens spännande nyheter inom skönhet och smink. Här är de hetaste FW-trenderna inom skönhet – som du måste testa NU!

Trends

Hetaste FW-trenderna inom skönhet – som du måste testa NU!

Louice Tapper Florén

Hösten innebär en nystart för många – det är nu efter semestern som man får möjlighet till att skaffa nya rutiner och goda vanor. Men vi på Xlash är även taggade på att äntligen få testa säsongens spännande nyheter inom skönhet och smink. Här är de hetaste FW-trenderna inom skönhet – som du måste testa NU!

Efter en lång och varm sommar är i alla fall vi på Xlash redo för hösten, särskilt när det gäller smink – eftersom man kan vara mer kreativ med mörka och kraftfulla färger. Det som även hör nya säsonger till är nya, spännande trender, som kommer direkt från modevisningarna världen över.


Den grafiska eyelinern

Den klassiska svarta, skarpa eyelinern kommer aldrig bli omodern. Däremot kommer det ibland trender som skapar något nytänkande utifrån klassikern. En sådan trend är höstens grafiska eyeliner. Här kan man ta ut svängarna och vara så kreativ som man bara vågar! Trenden började med att den engelsk-amerikanska skådespelerskan Lily Collins närvarade vid ett event, där hon hade målat en enkel men väldigt smakfull eyeliner där hon endast hade målat konturerna. Denna look blev direkt en succé eftersom det ramar in ögonen på ett klassiskt och effektfullt sätt.


Här har kreativiteten inga gränser! För en ännu mer grafisk och uppseendeväckande look kan du sminka hela ögonområdet och skapa något riktigt artistiskt, som looken nedan.


För att lyckas med den här looken behöver du dock en pigmentrik eyeliner i hög kvalitet. Vår favorit är Xlash Eyeliner som har en smal filtapplikator, vilket gör det lätt att skapa en dramatisk, preciserad ögonlook. Den torkar snabbt och håller på plats hela dagen utan att kladda – vilket är viktigt för den grafiska eyelinern!


Less is more-trenden håller i sig till hösten

Även om många av höstens sminktrender innebär skarpa och mörka färger är en av dem motsatsen. Nämligen Less is more-trenden, som kommer fortsatt vara en populär look i höst. Perfekt för dig som föredrar du så lite smink som möjligt! Det som är målet här är att få fram den fräscha och naturliga huden. Eftersom den får ta plats behövs inte mycket smink – det enda du behöver för denna look är concealer, läppbalsam och lite mascara.


Dutta ett tunt lager av concealer under ögonen och på andra skavanker. Måla därefter fransarna med Xlash Mascara, en vårdande och pigmentrik mascara som ger en maxad volym. Applicera sedan Xlips EGF, ett intensivt återfuktande läppbalsam som även verkar för att läka torr och skadad läpphud. Dessutom får du en härlig glans på köpet!


Xlash Mascara
Size

Glow, glow, glow!

På Xlash älskar vi glow: en hud som strålar och som ser hälsosam ut. Därför gillar vi särskilt denna trend. Men fokus här är inte att använda smink i mängder, precis som Less is More-trenden är det den hälsosamma huden som står i centrum. En återfuktad hud som har en naturlig lyster. Denna trend kommer även din hud älska, eftersom man får till den genom att boosta huden med fukt, fukt och återigen – fukt. Genom att göra det får du inte bara en hälsosam hud, du preppar även den inför vintern så att den lättare kan stå emot kalla temperaturer och hårda vindar.


För att uppnå det hälsosamma glowet kan du använda våra nya ögonmasker: Xlash Rejuvenating Eye Gel Patches, som snabbt piggar upp ögonen samt minskar mörka ringar och påsar. Stjärningrediensen är flera molekylstorlekar av hyaluronsyra, som ger en multidimensionell återfuktning och ett hälsosamt glow!


Ögonlooken med maxad glans

Om du vill vara extra kreativ med ditt smink måste du gå utanför boxen. Om du tänker att glans endast hör till läpparna har du fel! Detta är nämligen en av höstens spännande och kanske den mest extrema (beroende på hur långt man tar det). På Christopher Kanes FW modevisning under London Fashion Week bar modellerna matchande ögon och läppar med maxad glans. I övrigt applicerade makeupartisten Lucia Pieroni inte mycket mer smink, för att låta modellernas ”bästa möjliga jag” stå i fokus och få stråla.


Så här får du till looken

Applicera valfri ögonskugga, gärna en färgstark som orange eller rosa. Dutta sedan på Xlips EGF över ögonskuggan med en pensel. Avsluta looken med att även ge läpparna en härlig dos glans med Xlips EGF.


Bryn som står ut

Brynens popularitet och stora roll kommer fortsätta vara trendigt i höst. På modevisningarna har vi sett allt från övermarkerade och stora bryn till bryn som raderats helt. Det gemensamma här är brynen ska kunna göra ett ”statement” och stå ut. På Pradas FW-visning valde man att bleka brynen helt medan Chanel satsade på överdrivna bryn som tog fram modellernas arkitektoniska ansiktsdrag.


Så här får du till looken

Börja med att boosta brynen med ett brynserum. Xbrow Eyebrow Serum är formulerad med aktiva ingredienser så som Myristoyl Pentapeptid-17® och Hyaluronsyra. Myristoyl Pentapeptid-17® reparerar och stimulerar brynhårents tillväxt medan Hyaluronsyra stärker, vårdar och läker. Efter 28 dagars regelbunden användning kommer du märka att brynen är tjockare, tätare och fylligare.


Genom att använda ett brynserum får du en bra grund till höstens stora trend. Oavsett om du vill satsa på överdrivna eller mer naturliga och diskreta bryn. För att lyckas med looken behöver du även en bra brynpenna. Vi gillar Xbrow Eyebrow Pencil, som finns i tre olika nyanser (Beige Brown, Dark Brown och Greyish Grey) och som har en microtunn, justerbar pensel. Med den här brynpennan kan du både skapa en dramatisk brynlook, men den är även bra att använda om du vill ha naturligt fixade bryn. För att få till de trendiga överdrivna brynen, gör så här: börja med att fylla i eventuella glesa partier. Måla sedan konturerna av den brynformen du önskar och fyll sedan i hela brynen med pennan. För ett inte alltför hårt intryck, borsta igenom brynen med den medföljande borsten.