Inspiration

Brynpenna, skugga eller gel? Den ultimata guiden för perfekta bryn!

Louice Tapper Florén

De perfekta brynen fortsätter att vara på allas läppar i sommar och till hösten. Detta är en trend som vi på Xlash inte kan få nog av och som vi minst sagt har koll på. Läs vidare för att ta del av vår ultimata guide för perfekta bryn.

Inspiration

Brynpenna, skugga eller gel? Den ultimata guiden för perfekta bryn!

Louice Tapper Florén

De perfekta brynen fortsätter att vara på allas läppar i sommar och till hösten. Detta är en trend som vi på Xlash inte kan få nog av och som vi minst sagt har koll på. Läs vidare för att ta del av vår ultimata guide för perfekta bryn.

Kanske brukar du forma brynen genom plocka, vaxa eller tråda bort hår – men hur mycket tid lägger du på att styla dem? För att få de ultimata, fylliga och perfekta brynen är detta en minst lika viktig del. För den oerfarne kan det dock vara svårt att veta var man börjar och framförallt vad man ska använda. Läs vidare för att lära dig allt om hur du kan skapa de perfekta brynen med hjälp av brynpenna, skugga, gel och andra brynprodukter. Kom ihåg dock, det är okej om brynen inte är identiska!


Använd brynserum för att få till grunden till perfekta bryn

Ju bättre grund du har desto lättare kommer det bli att styla brynen. För att förbättra tjockleken och göra de mer definierade kan du använda ett brynserum. Dessa är perfekta att använda om du har väldigt överplockade bryn men drömmer om bryn á la Cara Delevingne.


Vi gillar x: ett brynserum som ökar brynhårens längd, volym och styrka. Den fungerar genom att dess högteknologiska innehåll kan påskynda växttakten. Den är formulerad med endast naturliga och säkra ingredienser. Den aktiva ingrediensen Myristoyl Pentapeptid-17 som reparerar och stimulerar ögonbrynens hårväxt. Woadlövsextrakt bidrar till en ökad volym och tjocklek. Dessutom innehåller den hyaluronsyra, B5-vitamin, B-vitamin och niacin som verkar stärkande, vårdande och läkande.


Så här använder du Xbrow Eyebrow Serum


  1. Börja med att ta bort allt smink och rengör ansiktet.  2. Applicera Xbrow med en tunn linje i ett borstdrag på roten av dina ögonbrynssäckar.  3. Använd Xbrow varje kväll i minst sex veckor för att uppnå ett optimalt resultat.
För glesa eller odefinierade bryn: använd en brynpenna

Med en brynpenna är möjligheterna oändliga, nästan i alla fall! Bland annat kan du ändra formen, precisera vingen och fylla i där det finns tydliga mellanrum. Om du använder dig av en brynpenna med väldigt tunn spets kan du måla dit små, smala strån som nästan ser ut som riktiga hårstrån.


Kanske är dina bryn glesare på vissa ställen? Då är brynpennan det perfekta verktyget för att skapa ett par fylligare, och framförallt jämnare bryn.


Så skapar du perfekta bryn med en brynpenna

Välj en brynpenna med en mikrotunn spets och med en krämig konsistens som är lätt att jobba med. Vi gillar Xbrow Eyebrow Pencil som har just detta och som finns i tre olika nyanser: Beige Brown (för de med ljusa bryn), Dark Brown (varm underton som passar de med bruna/mörkbruna bryn) och Greyish Grey (kall underton som passar de med bruna/mörkbruna bryn). Välj den färg som stämmer överens med rötterna till din naturliga hårfärg. På bara ett ögonblick hjälper pennan dig att få ett naturligt men definierat resultat.


Borsta först igenom brynen med den inbyggda borsten. Justera pennan och fyll i brynen med en lätt hand. Måla små, smala strån där du har större mellanrum. För fylligare bryn, måla längs med brynens ytterkant. Avsluta med att borsta igenom brynen med borsten, både för att blanda pigmenten från pennan och för att lägga hårstråna rätt.


För att tämja buskiga bryn eller för att addera färg: använd bryngel

Om du tillhör de lyckligt lottade med naturligt buskiga bryn behövs det inte mycket jobb för att skapa de perfekta brynen. Det du behöver är något som håller håren på plats och det är här som bryngelen kommer in! De finns både i transparent och i olika nyanser, som passar den som även vill addera färg till brynen tillfälligt. Bryngelen kan bidra till att brynen känns mer ”på plats” och att de ser mer fylliga ut.


Så skapar du perfekta bryn med bryngel

Bryngel passar de som gillar definierade bryn, men som även uppskattar den naturliga looken. Antingen kan du använda bryngel som en allt i ett-produkt eller som ett avslutande stylingsteg efter att du målat brynen med en penna.


Så här gör du för att snabbt få de perfekta, men naturliga brynen: börja med att borsta igenom med en ren mascaraborste för att lägga hårstråna rätt. Välj en bryngel med färg för att få mer definition, ta ut den från flaskan och borsta igenom brynen med applikatorn. Börja arbeta i mitten av brynet, ut till vingen och avsluta med att måla främre delen av brynet. Detta kommer göra att färgen ser mer naturlig ut, samtidigt som du ramar in brynen på ett effektfullt sätt.


För nästan redan perfekta bryn som behöver extra fyllighet: använd brynskugga

Brynskuggor passar de som gillar looken av mjuka bryn som har ordentligt med volym och fyllighet. Detta är ett perfekt alternativ om du redan är nöjd med dina bryns tjocklek och form, men som gärna vill definiera dem lite mer. Till skillnad från brynpennan behöver man inte vara lika noggrann vid appliceringen av skuggan. Här behöver du inte tänka på att skapa naturliga små strån. Därför är det ett bra alternativ för nybörjaren som snabbt vill styla fram ett par perfekta bryn.


Så skapar du perfekta bryn med en brynskugga

Börja med att borsta igenom brynen med en ren mascaraborste för att lägga hårstråna rätt. Applicera skuggan med en pensel, antingen i sig själv eller som ett avslutande stylingsteg efter att du målat brynen med en penna. Pudret hjälper dessutom till att fixera pennan, vilket säkerställer att färgen håller hela dagen. Applicera skuggan över hela brynet och upprepa om du vill intensifiera eller bygga upp färgen.


För den som vill ha proffsresultat och en allt i ett-produkt: använd brynpomad

För den som redan är bra på att styla sina bryn och som gärna vill ha ett skarp och definierat resultat finns det kanske bara en produkt: brynpomad. Detta är en smidig allt i ett-produkt som kräver en hel del övning. Samtidigt som den ger färg definierar den formen och håller stråna på plats hela dagen.


Så skapar du perfekta bryn med brynpomad

Använd en snedskuren pensel och applicera en liten mängd produkt på brynen. Börja fyll i mitten av brynet och skapa sedan en definierad vinge. Avsluta med att fyll i den främre delen.