Inspiration

7 produkter som räddar solsemestern

Louice Tapper Florén

Något som många ser fram emot under sommaren är den efterlängtade solsemestern. Kanske är du på en strand just nu eller snart ska åka iväg. Vi har listat 7 produkter som räddar solsemestern – oavsett om du ska till Gotland eller utomlands till Medelhavet lovar vi att du behöver dem i packningen.

Inspiration

7 produkter som räddar solsemestern

Louice Tapper Florén

Något som många ser fram emot under sommaren är den efterlängtade solsemestern. Kanske är du på en strand just nu eller snart ska åka iväg. Vi har listat 7 produkter som räddar solsemestern – oavsett om du ska till Gotland eller utomlands till Medelhavet lovar vi att du behöver dem i packningen.

Innan vi går in på de 7 produkter som räddar solsemestern måste vi först nämna några andra måsten i resväskan. Självklart ska du packa ner solskydd med minst SPF 30, men helst SPF 50, en solhatt, bekväma badkläder och ett par bra solglasögon. Utöver det finns det flera saker som vi lovar kommer underlätta en resa med stark sol och varma temperaturer. Läs vidare för våra bästa tips!


1. Svalkande eye gel patches

En klar nackdel med att huden under ögonen är så otroligt tunn är helt klart att känslighet kan uppstå väldigt snabbt här. Efter en dag på stranden med stark sol och svidande saltvatten kan man känna sig extra svullen. Kanske har du få solkräm in i ögonen som fått dem att börja rinna. En lösning mot den svidande och svullnande känslan är att applicera svalkande och återfuktande eye gel patches. De lugnar snabbt ner och tar bort svullnaden effektivt. Lägg in ögonmaskerna i kylen först för att få en extra kylande effekt.


Kommer snart: Xlash Rejuevenating Eye Gel Patches

Vi på Xlash fortsätter att utveckla vårt sortiment med spännande produkter. Snart lanserar vi en riktigt härlig nyhet: Xlash Rejuevenating Eye Gel Patches. Ögonmaskerna är formulerade med flera olika molekylstorlekar av hyaluronsyra som ger en multidimensionell återfuktning, genom att attrahera och binda in mer än 1000 gånger sin vikt i vatten. De innehåller även andra aktiva ämnen som Marshmallow Root Extract som hjälper till att mjukgöra, lugna och vårda huden samt koffein som reducerar svullnad under ögonen. Dessa är som en välbehövlig fuktboost efter en dag ute i solen, särskilt eftersom de snabbt piggar upp och vitaliserar huden under ögonen. De är formulerade helt utan parfym och kommer alltså inte irritera huden om man redan är känslig.


2. Ett återfuktande ögonserum: fixar semesterselfien

Klart du måste fota (minst) en härlig selfie från solsemestern! Något som kompletterar brännan bra är en extra vaken blick. Och det får du med hjälp av ett återfuktande ögonserum med aktiva ingredienser. Vår favorit är Xlash Wake Me Up Eye Serum som har en lätt konsistens och som snabbt absorberas av huden. Den innehåller effektiva peptider, naturligt exfolierande AHA-syror och näringsrika vitaminer. Den hjälper till att återställa och ljusa upp huden under ögonen samtidigt som den motverkar svullnad kring ögonen och håller huden frisk och spänstig. Applicera den morgon och kväll samt gärna efter att du applicerat de återfuktande eye gel patches. Även detta ögonserum är väldigt skönt att applicera efter en dag på stranden.


3. En ansiktsspray som fräschar upp

Ibland kan värmen kännas för het, särskilt om det är mer än 35 grader varmt och vindstilla. Vid sådana tillfällen kan två saker underlätta: en handfläkt och en ansiktsspray som fräschar upp ansiktet. Det är faktiskt superenkelt att blanda en egen spray! Packa ner en tom samt rengjord sprayflaska och blanda din hemmagjorda spray när du kommit fram till resemålet. Följ vårt recept nedan, förvara den sedan i kylen på nätterna och ta med den till stranden. Lägg den i skuggan och spraya när du behöver bli svalkad.


Återfuktande kokos- och aloe veraspray

Detta är den ultimata sprayen att ta med på solsemestern. Den innehåller kokosvatten som återfuktar medan aloe vera verkar lugnande. Sprayen passar alla hudtyper. Blanda lika delar kokosvatten och aloe vera juice, droppa sedan i två teskedar mandelolja. Skaka flaskan och börja spraya!


Tips! Om du packar ner två sprayflaskor kan du göra ett dubbelt recept. Ha en flaska i kylen och ta med dig den andra i väskan. På så sätt kan du enkelt få en kylande effekt när du kommer hem efter en varm dag.


4. En vårdande och vattenresistent mascara

När du väl fått en fräsch bränna behövs det inte mycket smink. En mascara räcker gott och väl! En fördel med att måla fransarna inför en dag på stranden eller vid poolen är att mascaran skyddar dem från att blekas av solen. Välj en mascara som är vårdande och vattenresistent, så att du kan doppa huvudet under vattnet utan att se ut som en tvättbjörn. Vi gillar Xlash Mascara, som är formulerad med vårdande oljor, bivax och vitamin E. Mascaran gör fransarna kolsvarta samtidigt som dess näringsrika ingredienser bidrar till en ökad tillväxt och gör de friskare samt starkare.


Xlash Mascara
Size

5. Ett återfuktande läppbalsam

Även läpparna kan bli extra känsliga av sol och saltvatten. För att skydda de lite extra behöver du ett vårdande och återfuktande läppbalsam. Packa därför ner Xlips EGF: ett näringsgivande och fuktgivande läppbalsam. Den är formulerad med anti-age-komponenten EGF och mjukgörande sheasmör, hyaluronsyra och vitamin E. Ingredienserna är inte bara som räddaren i nöden mot torr och skadad hud, de förbättrar även skyddsbarriären.


6. Aloe vera mot solskador

Om du råkar bränna dig i solen kan du lindra den röda huden med aloe vera-gel eller lotion. Aloe vera ger en effektiv lindring mot irriterande solskador: den stillar klådan samtidigt som den minskar smärtan. Du kan även använda aloe vera som en after sun-produkt, även om du inte har bränt dig. Smörj in kroppen med det när du har duschat.


7. En brynpenna för naturligt fixade bryn

Utöver mascara behöver du inte mycket mer smink än läppbalsam och en bra brynpenna på solsemestern. Ta med Xbrow Eyebrow Pencil som med en mikrotunn pensel ger dig definierade och formade bryn. Med den inbyggda borsten kan du styla brynen och göra de fylligare. Den är enkel att applicera, finns i tre olika nyanser och ger ett hållbart resultat.