Inspiration

5 tips för finare fransar

Louice Tapper Florén

Fransförlängning är inte det enda sättet att få finare, längre och fylligare fransar. Det finns nämligen flera knep du kan ta till för att boosta dina fransar, utan att behöva gå till en salong. Här är våra absolut bästa 5 tips för finare fransar.

Inspiration

5 tips för finare fransar

Louice Tapper Florén

Fransförlängning är inte det enda sättet att få finare, längre och fylligare fransar. Det finns nämligen flera knep du kan ta till för att boosta dina fransar, utan att behöva gå till en salong. Här är våra absolut bästa 5 tips för finare fransar.

1. Använd fransserum – och fortsätt använda det

Det viktigaste i processen att få finare fransar är att ta hand om dem. För att hjälpa dem att bli starkare, friskare och längre är det a och o att du skapar en fransrutin (likt en hudvårdsrutin) som du regelbundet följer.


En fransrutin behöver dock varken vara komplicerad eller omständlig. Det viktigaste är att du följer dessa regler:


Sov aldrig med mascara och annat ögonsmink

Vi fattar, ibland är man så trött när man kommer hem efter en middag eller fest att man absolut inte orkar ta bort sminket. Men försök undvik detta så långt det går, en gång är ingen gång men låt det inte bli en (o)vana. Varför är det så dåligt att sova med sminket på? Dels täpper det igen porerna vilket kan leda till att du får akne, men även att din hud åldras snabbare.


Att sova med mascara och annat ögonsmink har flera nackdelar. Dels kan sminket rinna ner in i dina ögon, vilket kan leda till irritation och att de blir inflammerade. Dessutom kan mascara göra så att dina fransar blir uttorkade och lättare kan ramla av. Så om du vill få finare fransar är det bäst att sluta sova med smink på!


Ta bort ditt smink på ett varsamt sätt

När du väl tar bort sminket är det viktigt att vara så försiktig som möjligt. Använd en mild rengöring för ögonen och försök att ta bort sminket utan att gnugga dig i ögonen. Använda gärna en bomullsrondell.


Applicera ett fransserum

Om du inte redan har investerat i ett fransserum tycker vi att det är dags för det! Dina fransar kommer tacka dig. Ett fransserum gör det enkelt att ta hand om fransarna och utan krångel få starkare, vackrare och framförallt längre fransar. Vi rekommenderar att du testar Xlash Eyelash Serum: ett serum med endast naturliga ingredienser som efter 28 dagars regelbunden användning ger dig 70 procent längre fransar. Produkten hjälper även fransarna att bli tjockare, tätare och friskare.


Bland annat innehåller Xlash Eyelash Serum den kraftfulla vitaminen Biotin som stärker torra fransar och gör att de ser mer välmående ut. En annan viktig ingrediens är Myristoyl Pentapeptid-17®, en avancerad peptid som är kliniskt bevisad till att kunna stimulera fransarnas keratinproduktion. Detta ger tjockare, fylligare och längre fransar.


När du har applicerat Xlash regelbundet i 28 dagar och dina fransar växt till sin fulla potential kan du trappa ner användandet av fransserumet till ett par gånger i veckan. Knepet till att förlänga resultatet som du får med Xlash är att aldrig sluta avända fransserumet helt. Om du slutar helt kommer fransarna förr eller senare återgå till sin naturliga längd, därför är det bra om du fortsätter använda Xlash ett par gånger i veckan för att behålla dina långa fransar.


Om du verkligen vill ha finare fransar en längre tid tycker vi att du borde investera i Xlash PRO Eyelash Serum, som innehåller samma effektiva serum som blåa Xlash Eyelash Serum. Skillnaden är storleken, Xlash PRO Eyelash Serum innehåller dubbelt så mycket serum (6 ml istället för 3 ml) och håller i upp till 6 månaders användning. Läs mer om och köp Xlash PRO Eyelash Serum här!


2. Festa till det med lösögonfransar…

Ibland kanske du vill ha ett par riktiga va va voom-fransar om du ska på en härlig dejt eller om du är bjuden på en rolig fest. För att få till denna look kan man använda lösögonfransar. Vi vill även tipsa om att använda singelfransar, vilket gör det lättare att anpassa franslooken. Med dem kan du fylla på där det behövs, till exempel vid ögats ytterkant.


3. …men om du vill ha finare fransar naturligt bör lösögonfransar inte bli en vana

Lösögonfransar kan vara lite knepiga att applicera och kanske är en anledning till varför det inte är många som använder det till vardags. Men det finns en annan anledning till varför du inte borde använda det varje dag. Om du använder lösögonfransar för ofta kan de nämligen skada dina egna naturliga fransar och hindra tillväxten. Limmet innehåller dessutom kemikalier som kan irritera dina ögon. Därför rekommenderar vi att du endast använder lösögonfransar till särskilda tillfällen!


4. Få finare fransar med de bästa mascarahacksen

Det finns många olika mascaror på marknaden som lovar längre fransar eller maxad volym med ett borstdrag. Vi skulle däremot hävda att hemligheten till finare fransar med mascara ligger i din teknik. Här är några tips:


✓ Torka av mascaraborsten mot ett papper för att få bort överflödig produkt, vilket förhindrar att fransarna klumpar sig.


✓ Lägg mascaratuben i ett glas varmt vatten innan du applicerar mascaran. Detta kommer göra att formulan blir lättare att arbeta med och du kommer få ett finare resultat.


✓ Böj mascaraborsten till 90 grader, vilket kommer underlätta appliceringen.


✓ För att få mer volym kan du applicera transparent puder direkt efter att du har applicerat första lagret mascara. Applicera sedan andra lagret mascara. Detta kommer göra att fransarna upplevs mycket mer voluminösa.


Xlash Mascara
Size

5. Få finare fransar genom att äta biotintillskott

Biotin är en av nyckelingredienserna i Xlash Eyelash Serum och det är inte en slump. Biotin är nämligen en vitamin som sägs vara bra för att öka ens hårväxt. Många som har ätit detta tillskott har märkt att deras fransar har både växt sig längre och tjockare. På köpet kan du få starkare naglar!


Du kan välja på att få i dig biotin genom kosttillskott eller inkludera mer ingredienser i din kost som innehåller rikligt med biotin. Biotin finns bland annat i äggulor, men det finns även i mandlar, rå blomkål, blåmögelost och cheddarost. Även spenat och sötpotatis innehåller rikligt med biotin.


Om du vill få finare fransar rekommenderar vi alltså att du äter en kost som är rik på biotin samtidigt som du regelbundet använder Xlash Eyelash Serum. Lycka till!