Inspiration

5 steg till naturligt fixade bryn

Louice Tapper Florén

Är du en av många som har hakat på trenden med markerade, men naturligt fixade bryn? Då lär du bli glad av vår spaning: det kommer fortsätta vara populärt lång tid framöver! Med tanke på hur bra snygga bryn kan framhäva ens ansiktsdrag och öppna upp ens ögon är det något vi bara hyllar. Därför har vi gjort en guide med 5 steg till naturligt fixade bryn.

Inspiration

5 steg till naturligt fixade bryn

Louice Tapper Florén

Är du en av många som har hakat på trenden med markerade, men naturligt fixade bryn? Då lär du bli glad av vår spaning: det kommer fortsätta vara populärt lång tid framöver! Med tanke på hur bra snygga bryn kan framhäva ens ansiktsdrag och öppna upp ens ögon är det något vi bara hyllar. Därför har vi gjort en guide med 5 steg till naturligt fixade bryn.

1. Forma brynen till en form som passar ansiktet

Brynexperter menar att det första steget till snygga brynen är att alltid utgå från ens naturliga brynform. Oftast passar din naturliga form redan din ansiktsform, därför är det bäst att hålla sig till den. Om du är född med tjockare bryn ska du alltså inte försöka göra de alltför smala. Det betyder dock inte att man inte ska forma brynen alls, endast att man aldrig ska ta bort för mycket hår.


Det finns många olika sätt för hur man kan forma brynen. Bland annat kan man vaxa, tråda eller plocka bort oönskade hårstrån med en pincett. Om man vill göra det själv hemma är det dock enklast att forma brynen med en pincett. Här bör man komma ihåg att endast plocka ett strå i taget, annars är det lätt att man får mycket tunnare bryn än vad man hade tänkt sig. Plocka alltså bara de hårstråna som växer utanför ens naturliga forma. Vi rekommenderar att man plockar brynen max en gång i veckan.


Väljer du att forma brynen med en pincett rekommenderat vi att köpa en i hög kvalitet. Vi gillar Xbrow Tweezers, en slitstark pincett i högkvalitativt stål med en vinklad och vass spets. Med den kommer du hårstråna otroligt nära och därmed ett bra grepp, vilket gör det lätt att dra ut hela strået.


2. Använd ett brynserum

Om dina bryn är glesare på vissa ställen eller om du helt enkelt vill få tjockare bryn kan du förbättra det med hjälp av ett brynserum. Det stimulerar tillväxten av hårstråna samt bidrar till att brynen blir mer definierade och tätare. Om du vill boosta din naturliga brynform och samtidigt göra brynen ännu snyggare bör du verkligen testa ett brynserum!


Ett brynserum som har gjort under för mångas bryn är Xbrow Eyebrow Serum, som ökar brynhårens tjocklek, volym och längd. Genom att applicera serumet varje kväll i minst 28 dagar kommer det hjälpa dig att få både fylligare och snyggare bryn. Några av Xbrows huvudingredienser är Myristoyl Pentapeptid-17® som reparerar samt stimulerar brynens hårväxt, Woadlövsextrakt som ökar volymen och tjockleken och E-vitamin som stärker, vårdar och läker.


3. Lär dig att framhäva din brynform som ett proffs

När du har format brynen och boostat dem med hjälp av Xbrow Eyebrow Serum är nästa steg att framhäva och styla brynen. Med en brynpenna kan det nästan aldrig gå fel. Här är våra bästa tips för hur du kan lära dig att framhäva din brynform som ett proffs.


Välj rätt nyans

Om du vill få till looken med naturligt fixade bryn rekommenderar vi att du väljer en nyans som matchar din naturliga hårfärg – någorlunda i alla fall. För bästa resultat kan du använda en brynpenna som är ungefär en till två toner mörkare än din naturliga färg på dina bryn och ditt hår.


Måla inte för mycket utanför din naturliga brynform

När man fyller i brynen kan man såklart måla lite utanför den naturliga formen för att göra de fylligare. Men var försiktig med att gå för långt utanför. Om du till exempel gör den yttersta delen av brynet, alltså ”svansen”, för lång kan det se onaturligt ut. Om du däremot utgår från din naturliga form när du fyller i med en brynpenna kommer det både rama in och öppna upp ögonen.


Var inte för hård med handen

Det här steget kräver en del övning, men försök måla brynen med en så lätt och stadig hand som möjligt. Om du är för hård med handen kan resultatet bli alltför skarpt. För en naturlig look kan du använda en borste för att sudda ut hårda linjer samt för att fördela färgen bättre över hela brynen.


Välj en brynpenna med en tunn spets

Är dina bryn glesare på vissa ställen? För att fylla i på ett naturligt sätt kan du använda en brynpenna med en väldigt tunn spets. Då blir det lättare att fylla måla tunna, naturliga streck som gör att brynen ser fylligare och jämnare ut.


Vår favorit är Xbrow Eyebrow Pencil som har en inbyggd borste, som du kan använda för att styla brynen både innan och efter du målat dem med brynpenna. Den har en mikrotunn applikator som gör att du kan skapa tätare, men naturligt fixade bryn. Med dess mjuka och krämiga konsistens är den lätt att applicera och den håller på plats hela dagen. Xbrow Eyebrow Pencil finns i tre olika färger: Beige Brown, Dark Brown och Greyish Grey.


4. Definiera brynens bågar

När du fyller i brynen med en brynpenna är det viktigt att även definiera bågarna. Men gör de inte för höga eller för spetsiga. Du vill väl inte se ut som att du ständigt är förvånad eller arg? Det är alltså bäst att även här utgå från ens naturliga brynbåge. Måla med en lätt hand och fyll i där det behövs. Om du vill framhäva bågen ytterligare kan du applicera concealer precis under. Detta kommer även hjälpa till att öppna upp ögonen.


5. Komplettera brynpennan med en borste

För naturligt fixade bryn behöver du egentligen bara två produkter: en brynpenna och en mascaraborste. Med borsten kan du börja med att borsta igenom brynen så att alla strån lägger sig rätt, vilket gör det lättare att sedan få en jämnare applicering med brynpennan. När du har målat brynen kan du avsluta med att borsta igenom brynen för att sudda ut skarpa linjer, men även för att färgen ska se mer naturlig ut. Med Xbrow Eyebrow Pencil får du både en pigmentrik brynpenna och en borste, som gör att du enkelt kan skapa naturligt fixade bryn. Köp den här!