Inspiration

4 enkla steg till de perfekta nudeläpparna

Louice Tapper Florén

Den tidlösa neutrala läppen blir aldrig tråkig eller omodern. Tvärtom! Detta är en något som vem som helst kan bära upp, oavsett ålder. Dessutom kompletterar den sommarlooken perfekt. I den här artikeln guidar vi dig kring hur du med 4 enkla steg lyckas med de perfekta nudeläpparna.

Inspiration

4 enkla steg till de perfekta nudeläpparna

Louice Tapper Florén

Den tidlösa neutrala läppen blir aldrig tråkig eller omodern. Tvärtom! Detta är en något som vem som helst kan bära upp, oavsett ålder. Dessutom kompletterar den sommarlooken perfekt. I den här artikeln guidar vi dig kring hur du med 4 enkla steg lyckas med de perfekta nudeläpparna.

Som vi skrev om i förra artikeln har aldrig ’less is more’ varit så attraktivt och hett som nu. Det är en trend som vi på Xlash verkligen gillar! Neutrala läppar blir aldrig fel och passar utmärkt på jobbet, men även till fest såklart. Läs vidare för att få reda på våra bästa tips kring hur du lyckas med de perfekta nudeläpparna!


1. Basen är viktig för att få till de perfekta nudeläpparna

Visst tänker man på fylliga och välmående läppar när man tänker på de perfekta nudeläpparna? För att få till ett bra resultat är det därför viktigt att alltid börja med grunden.


Börja med att ta bort döda hudceller

Torra läppar kännetecknas ofta av att de är lite fnasiga och ojämna i texturen. Oftast beror det på att de saknar fukt. En annan vanlig anledning är att de blivit uttorkade efter att man har använt för mycket läppstift. Lite längre ner berättar vi hur du återfuktar läpparna på djupet.


Att ta bort de döda hudcellerna och därmed skapa en jämn yta är enkelt. Om de är bara lite torra kan det räcka att använda en torr (och ren) tandborste. Borsta lätt mot läpparna i cirkulära rörelser. Om de däremot är i ett värre skick kan läpparna må bra av en ordentlig läppskrubb, som du dessutom kan göra själv. Blanda en tesked strösocker, en halv tesked kokosolja och ett par droppar flytande honung. Den här skrubben tar inte bara bort döda hudceller effektivt, den vårdar och mjukgör ordentligt. Applicera på läpparna och skrubba med en tandborste för att exfoliera på djupet.


Det finns även en trevlig fördel med att skrubba läpparna regelbundet ett par gånger i veckan. Detta gör att du får en jämnare yta, vilket hjälper läpparna att reflektera mer ljus och får de att se större ut. Men du stimulerar dessutom blodcirkulationen som intensifierar din läppfärg.


Se till att dina läppar alltid är ordentligt återfuktade

Har du någonsin funderat på varför man har hår på kroppen och vad det egentligen har för funktion? Ett kort svar är att det fungerar som ett skyddande lager. Till skillnad från resten av kroppen saknar läpparna hår och därmed ett naturligt skydd. Det här betyder att de är väldigt känsliga och kan lätt bli uttorkade. Försök ge dina läppar så mycket fukt som möjligt för att undvika detta. Ett smidigt sätt att göra det är att använda ett läppbalsam som innehåller vårdande ingredienser. En produkt som vi inte kan rekommendera tillräckligt är Xlips EGF.


Xlips EGF är ett avancerat läppbalsam som ökar skyddsbarriären och hjälper den känsliga läpphuden att stå emot yttre faktorer. EGF står för Epidermal Growth Factor, en polypeptid som verkar anti-aging och stimulerar tillväxten av epidermala celler. Läppbalsamet innehåller fuktgivande och näringsrika ingredienser som shea- och jojobasmör, hyaluronsyra och gurkmejaextrakt. Dessutom är den formulerad med de kraftfulla ingredienserna Vitamin A och resveratrol. Vitamin A förbättrar hudens struktur och färg på djupet och bidrar till läpparna blir mer elastiska. Resveratrol skyddar mot fria radikaler samtidigt som den förbättrar mikrocirkulationen och därmed ökar känslan av fylliga läppar.


Ett tips är att alltid ha som rutin att applicera ett vårdande läppbalsam som Xlips EGF innan du går och lägger dig. Då möjliggör det för ingredienserna att verka på djupet under natten och du kommer sedan vakna upp med friska och återfuktade läppar. Applicera sedan Xlips EGF på morgonen och närsomhelst på dagen när du behöver extra fukt.


2. Använd en läppenna i rätt nyans för din hudton för att få till de perfekta nudeläpparna

Nyckeln till de perfekta nudeläpparna är att hitta den ultimata nudefärgen som gifter sig fint med din hudton. För ett naturligt resultat rekommenderar vi att du använder en läppenna istället för ett läppstift. Välj en läppenna med nyanser i ros och persika om du är ljus i hyn. Om du snarare har en hy med lite gyllene toner passar varma och karamelliga nyanser. Om du har en mörkare hudton bör du välja en nudeläppenna som har toner av brunt och choklad.


Tips: Var inte rädd för att måla utanför din naturliga läppform! Om du gör det skapar du en illusion av större och mer fylliga läppar.


2. Använd en läppenna i rätt nyans för din hudton för att få till de perfekta nudeläpparna

Detta hjälper till att framhäva dina läppar och kommer göra att de står i centrum. Och det är hur enkelt som helst.


Använd en läppenna i en mörkare nyans och måla strax utanför dina naturliga läpplinjer. Fyll sedan i hela läppen med en ljusare nyans. För en ännu mer effektfull look kan du använda contouring. Använd en brunfärgad penna i en kall nyans och måla ovanför samt under läpparna. Blanda sedan in med fingrarna eller en sminksvamp. Xlash Eyebrow Pencil är visserligen skapad för att ge dig perfekta bryn, men den passar även för detta ändamål! Om du har en ljus hy kan du använda den i nyansen Beige Brown och om du har lite mörkare toner passar nyansen Greyish Grey.


4. Få de perfekta nudeläpparna med hjälp av en lip plumper

Avsluta din naturliga och nudeiga läpplook med en lip plumper, ett smidigt sätt för att både snabbt förstora och framhäva läpparna. En bra produkt som vi gillar Xlips Lip Plump Serum. Med en unik blandning av extrakt från växtstamceller, peptider och hyaluronsyra ökar serumet dina läppars blodcirkulation. Detta ökar volymen omedelbart, samtidigt som den ger läpparna en ljusare färg. På köpet får du en härlig glans och en effekt av större läppar som håller i flera timmar. Applicera som sista steg och njut av fylligt naturliga nudeläppar.