Inspiratie

5 steg för en naturlig midsommarlook

Louice Tapper Florén

Satsa på en ”less is more”-look till årets midsommarafton – låt din naturliga skönhet ta plats och komplettera med blomsterkransen. Här tipsar vi hur du med små medel kan framhäva dina vackra drag. Vi berättar om 5 steg för en naturligt vacker midsommarlook.

Inspiratie

5 steg för en naturlig midsommarlook

Louice Tapper Florén

Satsa på en ”less is more”-look till årets midsommarafton – låt din naturliga skönhet ta plats och komplettera med blomsterkransen. Här tipsar vi hur du med små medel kan framhäva dina vackra drag. Vi berättar om 5 steg för en naturligt vacker midsommarlook.

Vi vet – till alldeles särskilda tillfällen vill man ibland gå ”all in” när det gäller sminket. Men så finns det de där speciella sommarkvällarna då man känner för att göra det motsatta. En av dem är Midsommarafton – det svenskaste vi känner till, eller hur? Förutom snapsen och sillen är blomsterkransen en given detalj på den här dagen, som även bjuder på den ljusaste kvällen på hela året. Om du frågar oss på Xlash kompletteras kvällen på ett perfekt sätt med less is more-looken. Det behöver dock inte betyda inget smink alls. Läs vidare för att få reda på hur du genom 5 steg fixar den naturliga midsommarlooken.


1. Preppa med fuktgivande mask

Nyckeln till en fräsch, naturlig look är att förbereda huden med fukt. Numera finns det ett stort utbud av sheetmasks i olika prisklasser som snabbt återfuktar. Välj din favoritmask och applicera den antingen kvällen innan midsommarafton eller på morgonen. En sheetmask ger en ordentlig fuktboost och gör att du får en jämn bas med ordentligt med lyster. Detta kommer göra att sminket sitter bättre under dagen, men även att dina naturliga drag framhävs.


För att få en klarare blick kan du använda fuktgivande ögonmasker, som hjälper till att både pigga upp och trolla bort mörka ringar under ögonen. Dessutom får du som en ”blank canvas” där ditt ögonsmink kommer lägga sig jämnare. Om du brukar applicera concealer under ögonen är detta särskilt ett tips som du borde pröva! Psst. Inom kort kommer Xlash lansera sina egna ögonmasker, som återfuktar huden effektivt. Håll utkik!


2. Känn dig mindre ”naken” med hjälp av frans- och brynsserum

Definierade bryn och långa fransar är två faktorer som gör att många känner sig tryggare i en mer avskalad sminklook. Om du inte har detta naturligt finns det knep för att få det! För brynen kan du använda Xbrow Eyebrow Serum och för fransarna kan du applicera Xlash Eyelash Serum. Två effektiva produkter som med hjälp av vitaminer, mineraler och proteiner förlänger frans- och brynhåren, ökar tjockleken och gör de fylligare. Dock är de inga ”quick fix”-produkter, så förvänta dig inte ett märkbart resultat redan till midsommar. Hur snabbt man märker en förbättring är väldigt individuellt, men det rekommenderas att man applicerar serumen en gång varje kväll i minst 30 dagar. Därefter brukar de flesta se en betydlig skillnad. Om du börjar använda de nu kan vi nästan lova att dina bryn och dina fransar blir både fylligare, mer definierade och längre till festerna i juli och i augusti. Så att du lättare kan rocka midsommarlooken!


Här kan du läsa mer om Xbrow Eyebrow Serum och Xlash Eyelash Serum.


3. Fixa drömbrynen med Xbrow Eyebrow Pencil

Som ett komplement till Xbrow Eyebrow Serum kan du använda Xbrow Eyebrow Pencil. Den har en mikro-tunn pensel som du på ett enkelt sätt kan skapa naturliga drömbryn med. Med en mjuk och krämig konsistens med mycket pigment blir det lätt att skapa en form som ramar in ditt ansikte. Dina bryn blir mer definierade och med hjälp av borsten kan du även göra dem mer fylliga. Ett par markerade ögonbryn förhöjer hela midsommarlooken, men även sommarklänningen och blomsterkransen på ett utmärkt sätt!


Xbrow Eyebrow Pencil finns i tre olika nyanser med både varma och kalla toner. Nyansen Beige Brown har en ljusbrun färg med en beige och varm underton som passar dig med ljusa bryn. Dark Brown passar dig med bruna eller mörkbruna bryn och har en varm underton. Greyish Grey har en mörk askig nyans med en kall underton och passar dig med bruna eller mörkbruna bryn.


Här kan du läsa mer om Xbrow Eyebrow Pencil.


Så applicerar du Xbrow Eyebrow Pencil


  1. Börja med att borsta igenom brynen med hjälp av borsten.

  2. Justera pennan och fyll i brynen för önskad form och fyllighet.

  3. För fylligare bryn, måla längs med brynens ytterkant.

  4. Avsluta med att styla brynet med hjälp av borsten för att lägga hårstråna rätt.


4. Låt fransarna stå i fokus för den ultimata midsommarlooken

För att skapa en lyckad less is more-look krävs det inte mycket mer än fransar med ordentlig volym. För detta behöver du endast tre produkter för att rama in ögonen och låta fransarna stå i fokus på midsommar.


Börja med att applicera Xlash Eyeliner så nära fransraden som möjligt. Med pennans filtapplikator blir det enkelt att skapa en skarp, men inte för tjock linje. Målet här är inte att göra en eyeliner som syns för mycket, utan tänk på att försöka göra en så tunn linje som möjligt. Detta gör att dina fransar upplevs fylligare och tätare, vilket ger en mer intensiv blick. Här kan du läsa mer om Xlash Eyeliner.


När eyelinern har torkat är nästa steg att böja fransarna med Xlash Eyelash Curler, som smidigt ger dig fängslande och längre fransar på bara ett par sekunder. Placera ögonfransarna mellan böjskenorna, så nära fransraden men undvik rötterna. Kläm försiktigt ihop fransböjaren och håll den stängd i några sekunder. Öppna och upprepa tills önskad effekt uppnåtts. Här kan du läsa mer om Xlash Eyelash Curler.


Avsluta med [Xlash Mascara]/se/xlash-mascara), som har kolsvarta pigment och som tar fram det bästa från dina fransar. Den förlänger och ger ordentligt med volym samtidigt som den separerar fransarna. Applicera med hjälp av zick zack-metoden: Istället för att endast borsta igenom fransarna nedifrån och upp med mascaran, kan du testa att gnugga mascaraborsten längs fransraden från vänster till höger. Fortsätt sedan utåt i en zick-zack-rörelse ända till toppen av dina fransar. Med den här metoden täcker du varje frans med mascara, men det är även ett bra sätt att få mycket volym. Här kan du läsa mer om Xlash Mascara.


5. Fixa den naturliga midsommarlooken med ett par fylliga läppar

En härlig midsommarlook behöver som sagt varken mycket ansträngning eller massa produkter. Ett par neutrala, men fylliga läppar blir som den ultimata, sista touchen i denna fräscha och naturliga look.


Börja med att återfukta läpparna med Xlips EGF, ett läppbalsam som med bland annat sheasmör och E-vitamin vårdar på djupet. För ännu fylligare läppar applicera därefter Xlips Lip Plump Serum, som ger både en härlig glans och en förstorande effekt.


Här kan du läsa mer om Xlips EGF och Xlips Lip Plump Serum.


MAGAZINE

Du kanske också gillar

Laatste artikels

Xlash & prostaglandin - did you know this?

Laatste artikels

10% VITAMIN C BRIGHTENING EYE STICK

Laatste artikels

Alles wat je moet weten over een wimperlift

Anna-Sara N.
Inspiratie

Collageen: Wat is het en waar is het goed voor?

Viveka Cousins
Trends

De 9 grootste schoonheidstrends voor lente en zomer 2022

Anna-Sara Nilsson
Inspiratie

Zo kom je van schrale lippen en droge mondporiën af

Anna-Sara Nilsson
Tutorials

Wenkiesschool: Hoe je je wenkbrauwen thuis moet plukken

Anna-Sara Nilsson
Inspiratie

Gezichtsmassage – wat is het en hoe werkt het?

Aleksandra Milovanovic
Inspiratie

Top 10: producten van Xlash Cosmetics

Anna-Sara Nilsson
Interview

Achter de schermen: Zo wordt Xlash gemaakt

Anna-Sara Nilsson
Interview

Alles wat je moet weten over een wimperlift

Inspiratie

5 veelgemaakte fouten die je (waarschijnlijk) maakt tijdens het daten

XLASH COSMETICS
Tutorials

Xlash verjongende ooggel Patches aanbrengen – Hoe werkt het

Aleksandra Milovanovic
Inspiratie

Denzel Rhodes: De ultieme avondroutine

Aleksandra Milovanovic
Tutorials

Xbrow wenkbrauwserum aanbrengen – dit is hoe je het doet

Aleksandra Milovanovic
Inspiratie

Alles wat je hoeft te weten om browlift lamination

Anna-Sara Nilsson
Inspiratie

5 steg till naturligt fixade bryn

Louice Tapper Florén
Inspiratie

7 redenen waarom je donkere kringen onder je ogen krijgt

Louice Tapper Florén
Inspiratie

6 slimme tips om je wenkbrauwen te laten groeien

Louice Tapper Florén
Inspiratie

5 mascara-fouten die je maakt - en hoe je deze kunt oplossen!

Louice Tapper Florén