Inspiratie

10 sätt som hjälper dig att minska påsar under ögonen

Louice Tapper Florén

Vaknade du med svullna, stora påsar under ögonen imorse? Funderar du på vad du ska göra för att se piggare ut? Ingen fara, här är 10 sätt som hjälper dig att minska påsar under ögonen.

Inspiratie

10 sätt som hjälper dig att minska påsar under ögonen

Louice Tapper Florén

Vaknade du med svullna, stora påsar under ögonen imorse? Funderar du på vad du ska göra för att se piggare ut? Ingen fara, här är 10 sätt som hjälper dig att minska påsar under ögonen.

Vad har småbarnsföräldrar och människor som jobbar hårt oftast gemensamt? För lite sömn och därmed stora påsar under ögonen. Finns knappt något mer irriterande! Därför har vi gjort en lista med 10 sätt som hjälper dig att minska påsar under ögonen.


1. Minska påsar under ögonen – med tepåsar

Ett av de äldsta husmorsknepen som finns för att minsta svullnad under ögonen är att använda tepåsar. Koffeinet i téet bidrar aktivt till att minska påsar under ögonen och ökar blodtillförseln till området kring ögonen.


Gör så här: Lägg först tepåsarna i varmt vatten i några minuter. Låt dem sedan kylas en stund i kylskåpet. Lägg påsarna ovanpå ögonlocken och låt verka i cirka 15 minuter.


2. DIY kylande kompress

Att kyla ned området kring ögonen kan ge viss lindring av påsar under ögonen. Har man inte en faktisk kylkompress hemma finns det ett antal olika gör-det-själv-varianter att testa. Man kan till exempel använda sig av fryspåsar med grönsaker, en blöt kall handduk, en kall sked eller motsvarande. En klassiker är ögonmasken med kalla gurkskivor!


3. Testa att skölja näsan!

Att skölja näsan är ett knep för att minska påsar under ögonen, som kan fungera för vissa. Steg ett är att investera i en nässkölj. Fyll nässköljen med en saltvattenlösning som du sedan sköljer näsan med. Sköljningen rensar näsan och bihålorna. Följ instruktionerna på din nässkölj för bästa effekt.


4. Dricker du tillräckligt med vatten?

Det är viktigt med rätt vätskebalans i kroppen för att må bra – och det gäller även för att undvika påsar under ögonen. Är din kropp uttorkad ökar det risken för svullnader under ögonen. Se alltså till att dricka tillräckligt med vatten varje dag. Du bör dricka kring 10 glas vatten (två liter) om dagen för att hålla en bra vätskebalans.


5. Beror påsarna under ögonen på en allergi?

Dina påsar under ögonen kan också bero på en allergisk reaktion, eller överkänslighet för vissa ämnen. Det finne flera receptfria läkemedel som kan hjälpa till att lätta på allergibesvären – det handlar framförallt om olika antihistaminer. Du kan prata med din läkare ifall du är osäker på om du har en allergi.


6. Applicera SPF varje dag!

Håll området kring ögonen i gott skick genom att skydda dem från skadliga UV-strålar. Rekommendationen är att använda solskyddsfaktor varje dag för att skydda huden. Särskilt den känsliga huden kring ögonen behöver extra skydd från UV-strålarna, för att undvika svullnad och påsar under ögonen. Du kan även komplettera solskyddsfaktor med solglasögon eller en solhatt.


7. Ta alltid bort ditt smink innan du går och lägger dig

Att rengöra hyn och ansiktet ordentligt innan läggdags är viktigt för att huden ska få vila. Sover du med sminket kvar kan det orsaka irritation, allergiska reaktioner och öka infektionsrisken. Att sova med sminket på sliter helt enkelt på huden. Se därför till att tvätta ansiktet från smink med skonsam sminkborttagning innan du går och lägger dig.


8. Minska påsarna under ögonen genom att ändra hur du sover

För lite sömn är en av de vanligaste orsakerna till påsar under ögonen. Se därför till att planera din tid så att du får åtminstone 7 timmars sömn per natt och sover regelbundet. Har du svårt att sova finns det en del knep att ta till:


– Prioritera regelbundna rutiner – lägg dig och vakna vid samma tid varje dag, tills kroppen vänjer sig-


– Lägg ifrån dig mobiltelefonen en timme innan läggdags – det blåa ljuset från skärmen “lurar” din kropp att det är dag och gör att du kan få svårare att sova.


– Drick inte alkohol eller koffein innan du lägger dig


– Ytterligare ett tips för att undvika påsar under ögonen är att sova med huvudet i förhöjt läge, exempelvis genom att använda två eller flera kuddar.


9. Se över din kost

Vad du får i dig kan spela stor roll för dina påsar under ögonen. Det finns viss mat och vissa näringsämnen som kan hjälpa till att minska påsar under ögonen medan andra förvärrar det. Framförallt är det viktigt att få i sig mycket C-vitamin – vilket är bra för huden överlag. Se även till att få i dig tillräckligt med järn, antingen från kosttillskott eller genom att äta järnrik mat såsom bönor, spenat eller rött kött.


Salt ska man helst undvika i för stora mängder, eftersom det påverkar hur väl dina hudceller kan hålla vatten. För mycket salt kan göra att huden under ögonen svullnar.


Ifall du någon gång tittat dig i spegeln efter en sen krogkväll vet du att även alkohol har en negativ inverkan på området kring ögonen – undvik alltså att dricka mycket eller ofta!


10. Minska påsarna under ögonen på ett ögonblick med vår nya härliga produkt: Xlash Rejuvenating Eye Gel Patches

Vi har hintat om Xlash Rejuvenating Eye Gel Patches i flera månader nu och nu har vi äntligen lanserat dessa härliga, återfuktande ögonmasker! Med hjälp av flera kraftfulla ingredienser såsom koffein, ceramider och flera olika molekylstorlekar av hyaluronsyra piggar dessa snabbt upp samt jämnar ut huden under ögonen. De vitaliserar trött hud samtidigt som de minskar synligheten av påsar under ögonen samt fina linjer, kråkfötter och mörka ringar. Dessutom ger de huden en ordentlig fuktboost!


Så här använder du Xlash Rejuvenating Eye Gel Patches: Applicera på ren och torr hud under ögonen. Slappna av och njut i 10-15 minuter, ta bort och dutta sedan försiktigt in resterande serum i huden. Placera ögonmaskerna i kylen en stund innan applicering för en extra kylande och avsvällande effekt. Tips! Använd ögonmaskerna när du applicerar ögonsmink för att fånga eventuella fallouts. Dessutom får du en silkeslen och jämn canvasyta som ger ett bättre sminkresultat under ögonen.


Läs mer om och köp Xlash Rejuvenating Eye Gel Patches här!


MAGAZINE

Du kanske också gillar

Laatste artikels

10% VITAMIN C BRIGHTENING EYE STICK

Laatste artikels

Get to know the team at Xlash HQ! Meet: Thea

Laatste artikels

Alles wat je moet weten over een wimperlift

Anna-Sara N.
Inspiratie

Collageen: Wat is het en waar is het goed voor?

Viveka Cousins
Trends

De 9 grootste schoonheidstrends voor lente en zomer 2022

Anna-Sara Nilsson
Inspiratie

Zo kom je van schrale lippen en droge mondporiën af

Anna-Sara Nilsson
Tutorials

Wenkiesschool: Hoe je je wenkbrauwen thuis moet plukken

Anna-Sara Nilsson
Inspiratie

Gezichtsmassage – wat is het en hoe werkt het?

Aleksandra Milovanovic
Inspiratie

Top 10: producten van Xlash Cosmetics

Anna-Sara Nilsson
Interview

Achter de schermen: Zo wordt Xlash gemaakt

Anna-Sara Nilsson
Interview

Alles wat je moet weten over een wimperlift

Inspiratie

5 veelgemaakte fouten die je (waarschijnlijk) maakt tijdens het daten

XLASH COSMETICS
Tutorials

Xlash verjongende ooggel Patches aanbrengen – Hoe werkt het

Aleksandra Milovanovic
Inspiratie

Denzel Rhodes: De ultieme avondroutine

Aleksandra Milovanovic
Tutorials

Xbrow wenkbrauwserum aanbrengen – dit is hoe je het doet

Aleksandra Milovanovic
Inspiratie

Alles wat je hoeft te weten om browlift lamination

Anna-Sara Nilsson
Inspiratie

5 steg till naturligt fixade bryn

Louice Tapper Florén
Inspiratie

7 redenen waarom je donkere kringen onder je ogen krijgt

Louice Tapper Florén
Inspiratie

6 slimme tips om je wenkbrauwen te laten groeien

Louice Tapper Florén
Inspiratie

5 mascara-fouten die je maakt - en hoe je deze kunt oplossen!

Louice Tapper Florén