Tutorials

Hur får man perfekta ögonbryn?

Xlash Cosmetics

Ögonbryn har alltid varit en del av ansiktet som har varit otroligt trendkänsligt. Alltifrån de tunna 90-tals brynen till Instagram-brows. Idag är det som tur är en mer naturlig trend som innebär fylliga ögonbryn som är lite mer åt det vildvuxna hållet. I det här inlägget tar vi upp hur du får till de perfekta ögonbrynen som ser både naturliga och fylliga ut!

Tutorials

Hur får man perfekta ögonbryn?

Xlash Cosmetics

Ögonbryn har alltid varit en del av ansiktet som har varit otroligt trendkänsligt. Alltifrån de tunna 90-tals brynen till Instagram-brows. Idag är det som tur är en mer naturlig trend som innebär fylliga ögonbryn som är lite mer åt det vildvuxna hållet. I det här inlägget tar vi upp hur du får till de perfekta ögonbrynen som ser både naturliga och fylliga ut!

Överplockade ögonbryn

Vi alla har nog någon gång varit lite för ivriga med pincetten vilket har resulterat i trauma, ångest och på tok för tunna ögonbryn. Därefter sökte man desperat efter olika kurer och produkter för att få brynen att dubbla i storlek. Till slut var det enbart en lösning som faktiskt skulle fungera: vänta tills brynen växer ut av sig själva. Den tiden var en plåga och kändes som en evighet, man frågade sig om det här verkligen var det ända sättet? Som tur är har vi några knep för att göra processen lite mindre långsam och smärtsam:


Rör inte pincetten

Det första steget för att växa ut dina ögonbryn är helt enkelt att låta dem växa. Göm förstoringsspegeln och avstå från alla metoder av hårborttagning (detta inkluderar trimning) i två hela månader. Början är alltid väldigt svår då det handlar om att bryta en vana. Men när du väl är förbi de första 2-3 veckorna bör det vara lätt, det kommer vara värt det. Under denna fas bör du märka en liten hårväxt närmare ditt ögonlock än ditt ögonbryn. Du måste dock motstå frestelsen att plocka dessa strån. Istället kan du försöka skapa lite mer definition under det här stadiet och fylla i ögonbrynen med antingen en ögonbrynspenna eller en skugga gör en liten mjukare look. Ett tips är att använda consealer på de områden där du har lite glesare strån.


Det är viktigt att komma ihåg att allas bryn växer i olika steg, och det beror vanligtvis på hårborttagningsmetoden du har använt. Vaxning skadar rötterna mest, så människor som har konsekvent vaxat kommer sannolikt behöva vänta längst. De som nopprar och trådar å andra sidan kan vanligtvis förvänta sig en god tillväxt inom sex veckor.


För att göra tillväxten mindre obekväm, investera i en penna av god kvalitet för att fylla i glesa områden samt en concealer, som tidigare nämnt.


2. Efter två månader - Börja noppra sparsamt

När du har låtit brynen växa i åtta veckor kan du klappa dig själv på axeln. Nu har du äntligen klarat den tuffaste biten. Efter sexton veckor bör du märka att stråna växer närmare ögonbrynet. I slutet av den sextonde kan du börja plocka de strån som ligger närmast ögonlocket, detta kan stimulera tillväxten på de strån som är närmare brynet.


3. Investera i ett Ögonbrynserum

Om du vill påskynda processen kan vi varmt rekommendera dig att börja använda ett ögonbrynserum. Det är en produkt som innehåller vitaminer och mineraler som förlänger strånas tillväxtcykel samt att den påskyndar tillväxten. Vår rekommendation av produkt är Xbrow Eyebrow Serum som är gjord helt på naturliga ingredienser och du kan förvänta dig synliga resultat redan efter 28 dagars regelbunden användning! Det enda du behöver göra är att applicera serumet på dina ögonbryn efter att du har rengjort ansiktet, sedan repeterar du detta en gång dagligen.


4. Hantera dina ögonbryn varsamt

Nu när du har uppnått fulla ögonbryn vill du inte göra om samma misstag. Om du vill behålla dina nya och fylliga bryn bör du alltid gå efter regeln Less is more när det kommer till hårborttagning. Om du någonsin skulle vara osäker på hur du bör plocka dina bryn för att få den optimala formen för ditt ansikte så kan vi varmt rekommendera dig att besöka en salong. Här kommer du kunna välja mellan att noppra, vaxa eller tråda dina ögonbryn. De olika varianterna har sina för och nackdelar, vi har tagit upp alla i ett inlägg som du kan läsa HÄR


5. Sminka dina bryn

Sist men inte minst har vi det gamla hederliga sminket. När du väl har fått lite mer volym i dina bryn så kommer det bli betydligt mycket lättare att få till ett fylligt utseende med smink. Det huvudsakliga du behöver göra är att fylla i där dina bryn är lite glesare. Ju närmare mitten av ansiktet du är desto mjukare linjer bör du ha och ju längre ut desto skarpare. Därför kan vi rekommendera dig att kombinera ögonbrynsskugga med en ögonbrynspenna. Du kan börja med att måla stråliknande linjer runt ögonbrynets kontur för att ge dem en mer definierad form. Därefter kan du lätt fylla i brynen med en skugga som du suddar ut mer mot mitten av ansiktet. Det kan vara lite pilligt i början men precis som det mesta när det kommer till smink: Övning ger färdighet!


Sammanfattning

Slutligen skulle vi vilja sammanfatta det här inlägget med att säga att vi alla är på en resa vad gäller våra ögonbryn. Du behöver inte känna dig ensam. Vägen till fylligare ögonbryn kan kännas tung till en början men när du närmar dig slutet kommer du känna att det var värt det! Som tur är finns ju även hjälpmedel såsom ögonbrynserum som är värda att köpa för att snabba på processen och för att få hälsosammare ögonbryn. Vi hoppas att den här guiden var till en hjälp och skulle vilja önska dig ett stort lycka till!