Laatste artikels

Tjockare och fylligare ögonbryn - den kompletta ögonbryn guiden

Xlash Cosmetics

I den här ögonbryn guiden kommer vi ta upp hur du uppnår de perfekta ögonbrynen hemma. Vi kommer förklara ögonbrynserum, noppring, vaxning, trådning samt sminkning. Läs vidare för att se hur du får tjockare och fylligare ögonbryn!

Laatste artikels

Tjockare och fylligare ögonbryn - den kompletta ögonbryn guiden

Xlash Cosmetics

I den här ögonbryn guiden kommer vi ta upp hur du uppnår de perfekta ögonbrynen hemma. Vi kommer förklara ögonbrynserum, noppring, vaxning, trådning samt sminkning. Läs vidare för att se hur du får tjockare och fylligare ögonbryn!

Steg 1: Få tjockare och fylligare ögonbryn

Ögonbrynsserum

Det första och viktigaste steget i den här guiden är att faktiskt få tjockare och fylligare ögonbryn. Om man inte gör det här steget blir resultatet väldigt lidande. För att få absolut bäst och snabbast resultat rekommenderar vi varmt att man använder sig av ett ögonbrynserum i det här steget.


Hur fungerar ögonbrynserum?

Ögonbrynserum är en produkt som får dina strån att bli längre och tjockare genom att förlänga hårsäckarnas tillväxtcykel. Utöver att den förlänger cykeln så tillför även serumet näring till hårsäckarna för att optimera tillväxten för dina ögonbryn.


Vi vill poängtera att det är väldigt viktigt att se till att produkten har bevisade resultat av tester eller liknande. Annars finns det risk för att man betalar för en produkt som inte fungerar. Vår rekommendation är ögonbrynserumet Xbrow som har bevisad effekt efter 28 dagars regelbunden användning.


Hur använder man ögonbrynserum?

Ögonbrynserum är en genomskinlig flytande vätska som kommer i en läppglans-liknande förpackning. Efter att man har tvättat ansiktet ska produkten appliceras med den medföljande borsten på ögonbrynen. Använd produkten en gång om dagen, efter 28 dagar ska du se synliga resultat och du bör uppnå dina ögonbryns maximala kapacitet efter minst 6 veckor.


Steg 2: Forma ögonbrynen

Nästa steg i processen är att forma de fylliga och tjocka ögonbrynen du fått med ditt ögonbrynserum. Nu finns det ett par olika metoder och vi tänkte prata om tre av dem: Noppring, Vaxning och Trådning.


Noppra ögonbrynen

Noppra eller plocka ögonbrynen är den enklaste och vanligaste metoden för att forma ögonbrynen. Det krävs inte någon särskild teknik utan man behöver bara en pincett sen är det bara att börja plocka. För att ha en så naturlig look som möjligt råder vi dig att enbart plocka bort de överflödiga stråna som växer utanför din naturliga form. Dessa strån växer ofta enskilt och är väldigt tunna.


Självklart kan man få plocka ögonbrynen som man själv vill. Dock finns det vissa rekommendationer för hur ögonbryn ska vara formade för att ge ansiktet ett vaket intryck.


Efter att man har plockat brynen med pincett kan det ibland vara nödvändigt att trimma dem med en nagelsax, men detta är självklart inte ett måste. Efter det är du färdig!


Fördelar med noppring

Krävs ingen teknik- Med noppring behöver du inte tänka på om du sätter vaxremsan rätt eller om du håller trådarna rätt. Allt du behöver göra är att nypa ihop pincetten och dra ut det önskade stråt. Perfekt för nybörjare!


Gör inte ont - Till skillnad från både vaxning och trådning så är noppring inte ens i närheten så smärtsamt. Det kan vara obehagligt den första gången, därefter vänjer man sig och det känns knappt.


Nackdelar med noppring

Tar tid - Hur lätt det än må vara så tar ju faktiskt noppring tid. Det blir sällan fel men då man måste plocka strå för strå så kan man lätt tröttna om man vill plocka bort mycket.


Får inte bort allt - Med vaxning och trådning får man inte bara bort de mörkare stråna, man får även med de ljusa fjunen som finns runt brynen. På så vis får man till en mycket mer clean linje med vaxning och tråd till skillnad från noppring.


Vaxa ögonbrynen

Hur vaxar man ögonbrynen?

En metod som är lite vanligare på salong än hemma är vaxning. Man kan både göra sitt eget vax hemma eller köpa ett kit i butik. Hela metoden bygger i alla fall på att man applicerar någon typ av klistrigt vax på de delar man inte vill ha hår. Därefter sätter man en duk eller trasbit på vaxet för att därefter snabbt dra av duken och vaxet så det oönskade håret följer med.


Fördelar med vaxning

Snabbt - Här går det undan! Det tar ett par minuter att förbereda men när vaxet väl sitter så får man bort nästan allt oönskat hår med ett svep.


Får bort allt - All typ av behåring följer med vaxet när man rycker av det, inklusive fjun. Därför är det väldigt lätt att få till en riktigt clean linje om det så önskas.


Nackdelar med vaxning

Gör ont - Du kan ju tänka dig själv. Vill man vara fin får man lida pin, vaxning rycker ur otroligt många strån ut sina hårsäckar på väldigt kort tid. Det är som att dra av ett plåster multiplicerat med tio, men det slutar göra ont lika fort så man får lära sig att hålla ut!


Behöver påfyllning - Med noppring köper du en pincett och med trådning köper du en tråd, sen klarar du dig i princip hur länge som helst! Med vaxning däremot behöver du konstant fylla på med både vax och tygbitar. Inga större kostnader men det kan vara lite störande.


Pilligt - Med vax måste du vara duktig på detaljarbete. Om man råkar applicera vaxet lite för långt in på brynet så kan du inte göra något åt det. Risken för att dra bort för mycket är rätt stor om man inte är försiktig.


Tråda ögonbrynen

Hur trådar man ögonbrynen?

Trådning är en av de äldsta teknikerna för hårborttagning. Metoden bygget på att man mellan sina två tummar och pekfingrar skapar två öglor med en tråd genom att tvinna den flertalet gånger. Därefter sätter man tråden mot ögonbrynet för att sedan öppna upp den ena öglan så den blir större än den andra. På så sätt fastnar det strån i den tvinnade delen på tråden och stråna dras bort. Vår rekommendation är att man nöter instruktionsvideor på nätet samt övar, övar och övar.


Fördelar med trådning

Mycket precision - När man väl fått till snitsen är trådning den metoden med överlägset störst precision. Här kan du se exakt längst med vilken linje dina strån kommer försvinna och du kommer även få bort de små fjunen.


Nackdelar med trådning

Krävs mycket teknik - Som sagt är trådning ingen dans på rosor. Det krävs väldigt mycket fingerfärdighet och övning för att man ska få ett bra resultat.


Gör ont - Trådning, till skillnad från vaxning, drar inte bara ut stråna ut sina rötter, det drar ut stråna en efter en i ett mycket långsammare tempo. Ouch.


Steg 3: Styla ögonbrynen

Sist men inte minst i vår ögonbryn guide har vi styling av ögonbrynen. Detta är inget man behöver göra varje dag men ibland vill man piffa till sig lite extra och då är det här steget perfekt.


Fyll i ögonbrynen

Om man vill ha riktiga Instagram Eyebrows är det viktigt att man får till den perfekta formen och den perfekta övergången från ögonbryn till din hud. Därför kan det vara bra att fylla i sina ögonbryn där de kanske är lite knapra eller kanske förlänga dem om de är lite korta. Det finns flera olika produkter som gör samma sak men med lite olika teknik, läs mer om dem nedan:


Eyebrow Pencil

Den produkten som egentligen är lättast att styra är Eyebrow Pencil. Den ser ut precis som den låter, som en penna. Man kan få till riktigt skarpa linjer och om man är tillräckligt lätt på handen kan man få till en riktigt snygg övergång.


Eyebrow Pomade

Eyebrow Pomade påminner lite om Gel Eyeliner, en produkt i gel-form som kommer förpackad i en liten burk och appliceras med en liten pensel. Dessa är väldigt krämiga i konsistensen och går att få till riktigt bra resultat med. Det man dock får ha i åtanke är att man får öva ett par gånger då det kan vara lite klurigt att få till både det skarpa och det mjuka med en pensel.


Eyebrow Shadow

Eyebrow Shadow till skillnad från de två tidigare nämnda kan vara väldigt svår att få till riktigt skarpa linjer med, det är dock inte omöjligt. Om man har en riktigt välpigmenterad skugga och tunn men styv borste så kan man få bättre resultat med en Eyebrow Shadow än men någon av de andra produkterna.


Rama in ögonbrynen

Efter att man har fyllt i sina ögonbryn brukar brynen se riktigt bra ut, men för den som vill ta det till nästa nivå så bör man även rama in dem. Detta är perfekt för den som nopprar sina ögonbryn då en sådan inramning kan ge illusionen av att man även fått bort de små fjunen. Perfekt!


Det absolut enklaste sättet att rama in sina ögonbryn på är genom att använda någon typ av täckande produkt, antingen concealer eller foundation, som man sedan ramar in ögonbrynen med med hjälp av en liten precisionspensel. På så sätt får man bort alla eventuella suddiga linjer och man blir kvar med ett par riktigt skarpa ögonbryn. Goals!


Håll ögonbrynen på plats

Sist men inte minst har nog de flesta av oss stött på ett par bångstyriga ögonbryn. Om man har lite längre strån så har vissa en tendens att sticka ut väldigt mycket och hamna på platser man inte vill ha dem. Det löser man enkelt genom att borsta igenom ögonbrynen med en Brow Gel. Det fungerar precis som en hårgelé fast för ögonbrynen. Så smidigt!


Free Shipping


from 99 EUR