Inspiratie

Lip fillers eller lip plumpers: vad är bäst?

Louice Tapper Florén

Fylliga läppar har kanske alltid setts som något attraktivt. Däremot blev de verkligen populära och trendiga när kändisar som Kylie Jenner anammade trenden. Har du inte naturligt fylliga läppar finns det flera alternativ. Bland annat lip fillers och lip plumpers: men vad är bäst egentligen?

Inspiratie

Lip fillers eller lip plumpers: vad är bäst?

Louice Tapper Florén

Fylliga läppar har kanske alltid setts som något attraktivt. Däremot blev de verkligen populära och trendiga när kändisar som Kylie Jenner anammade trenden. Har du inte naturligt fylliga läppar finns det flera alternativ. Bland annat lip fillers och lip plumpers: men vad är bäst egentligen?

Vad är skillnaden mellan lip fillers och lip plumpers?

Att få större läppar har länge varit populärt, särskilt om ens naturliga är av det tunnare slaget. Med tanke på hur en fylligare mun kan bidra till att framhäva ens vackra drag är det kanske inte så konstigt att trenden har blivit så hypad. Dock slog den nya höjder med hjälp av kändisar som Kylie Jenner, men även av att ”läpplooken” överlag har blivit så omtyckt. Numera är ett nudefärgat läppstift lika självklar som mascaran i mångas sminkväskor.


Om man saknar fylligheten finns det olika vägar att gå. Bland annat Kylie Jenner har tipsat om hur man kan få större läppar genom att använda en plastflaska. Den här metoden är dock inte riskfri och brittiska läkare har särskilt varnat tonåringar från att anamma trenden. Tur då att det finns bättre sätt att ta till! Två av dem är lip fillers och lip plumpers. Båda ger en förstorande effekt nästan omedelbart, men de fungerar på olika sätt.


Lip fillers är en injektionsbehandling som man gör på en salong och består oftast av stabiliserad hyaluronsyra. På ett kort ögonblick gör lip fillers att läpparna blir fylligare och får mer volym. Resultatet håller i upp till sex månader och vill du ha långvarigt resultat måste du gå till salongen regelbundet för att få påfyllning. Behandlingen är dessvärre inte smärtfri och kan kosta kring 2-3000 kronor per gång.


Lip plumpers är ett läppserum som ger en förstorande effekt och passar de som vill ha större läppar, utan att behöva gå till en salong eller uppleva smärta. De är icke-invasiva och ger en fylligare effekt med hjälp av naturliga ingredienser och peptider.


Detta behöver du veta om lip fillers

Om du väljer att injicera dina läppar med lip fillers kommer du uppleva större och fylligare läppar omedelbart. Det är en snabb behandling och det är varken ett stort ingrepp eller en omständlig operation. Tillsammans med behandlaren kan du bestämma hur stora läppar du vill ha. Vissa vill ha en större förändring med en ordentlig plut, medan vissa endast vill göra läpparna lite fylligare. Eftersom det är möjligt att styra över mängden fillers som man injicerar ger det en stor valmöjlighet kring hur stora läppar man vill ha.


Om du inte skulle gilla effekten som man får av lip fillers krävs som tur är ingen större ansträngning för att ta bort implantatet. Till slut försvinner det ut ur kroppen helt naturligt.


Finns det några nackdelar med lip fillers?

Det du bör känna till om du väljer att injicera lip fillers är att det endast ger en tillfällig effekt. Känner du att du vill behålla resultatet en längre tid måste du alltså gå tillbaka till salongen för en påfyllning minst två gånger per år. Hur länge implantatet finns kvar i kroppen är individuellt – vissa kan behöva injicera lip fillers var tredje månad. Behandlingen är även dyr och du behöver fundera på om det är något som du har råd att lägga pengar på.


Det finns även värre nackdelar med lip fillers. Särskilt de som är extra känsliga kan få blåmärken och behandlingen kan även resultera i allergiska reaktioner, infektioner och att läpparna ändrar färg.


Det är även viktigt att du går till en salong där behandlaren är utbildad samt har både erfarenhet och skicklighet. Det krävs alltså att du gör en ordentlig research innan du bokar en tid! Om du går till ”fel” behandlare kan det resultera i att du får klumpar eller att läpparnas form ändras. Oftast försvinner detta efter bara ett par veckor, men i värsta fall kan skadorna vara permanenta.


Kan jag använda lip plumpers istället för lip fillers?

Vare sig om du vill testa på effekten av större läppar eller om du är orolig för riskerna med lip fillers är lip plumpers ett bra alternativ. Lip plump serums ger en förstorande effekt efter bara ett par minuter och har inga sidoeffekter. Resultatet håller bara ett par timmar, men detta är ett perfekt alternativ för dig som någon gång ibland vill ha större och fylligare läppar. Dessutom slipper du nålar!


Vilken lip plumper ska jag välja?

Ett lip plump serum som är av hög kvalitet och som snabbt ger fylligare läppar är Xlips Lip Plump Serum. Den är en av Sveriges mest sålda lip plumpers, är dermatologiskt testad och är formulerad med hyaluronsyra, kulturextrakt utvunnet ur växtstamceller och peptider.


Vilket resultat får jag av Xlips Lip Plump Serum?

Tack vare den aktiva formulan kan Xlips Lip Plump Serum öka blodcirkulationen i läpparna, vilket får dem att svälla och bli större temporärt. Serumet kan dessutom minska rynkor, göra läpparna lenare och konturerna mer definierade. Du kommer även känna en behaglig återfuktande effekt. Vi gillar särskilt att serumet ger en härlig glans utan att lämna efter sig en klibbig yta. Du kan även använda den som ett läppglans eller ovanför ett läppstift!


Kan jag använda Xlips Lip Plump Serum efter en lip fillers-behandling?

Självklart! Xlips Lip Plump Serum kan dessutom hjälpa till att framhäva effekten från en lip fillers-behandling ännu mer.


Lip fillers eller lip plumpers: vad är bäst?

Vill du behålla effekten av större och fylligare läppar en längre tid? Då kanske lip fillers är något för dig. Om du inte har något emot att gå på en dyr och något smärtsam behandling ett par gånger om året vill säga.


Kanske vill du ha större läppar men har en tightare budget eller är orolig för riskerna? Då skulle vi rekommendera att du börjar med att testa en lip plumper. Du slipper nålar, smärta och att behöva betala tusentals kronor bara för att få fylligare läppar. Visst, resultatet håller inte lika länge, men det kanske inte gör något om du istället kan lägga pengarna på något annat? Kanske på en resa!


Vi hoppas du nu vet mer om vad som passar dig bäst. Oavsett vad du väljer kan en lip plumper göra under för dina läppar. Läs mer och köp Xlips Lip Plump Serum


Free Shipping


from 99 EUR