Inspiratie

Så får du sminket att hålla bättre i vinter

Louice

Väl utomhus möts du av minusgrader och ett piskande snöfall. Vad ska man egentligen göra för att hålla sminket fint på vintern – utan att se ut som en torr, fläckig tvättbjörn på köpet?

Enkelt: boosta fransarna och huden med återfuktning och använd en vattenresistent mascara som ger näring!

Inspiratie

Så får du sminket att hålla bättre i vinter

Louice

Väl utomhus möts du av minusgrader och ett piskande snöfall. Vad ska man egentligen göra för att hålla sminket fint på vintern – utan att se ut som en torr, fläckig tvättbjörn på köpet?

Enkelt: boosta fransarna och huden med återfuktning och använd en vattenresistent mascara som ger näring!

Återfuktning – nyckeln till allt

Att huden blir betydligt torrare under vintern är något som är vanligt. De kalla temperaturerna kan leda till flagnande hudpartier som stramar och en hud som snarare är röd än härligt lysterfull. För att undvika torr hud är det viktigt att boosta med återfuktning!


1: En återfuktad hy gör att ditt smink sitter bättre

A och O till ett perfekt sminkresultat som håller trots minusgrader och snöstorm är en bra, återfuktad bas.


När du väljer en fuktgivande produkt är det bra om den innehåller hyaluronsyra - en gelliknande molekyl som är fantastiskt fuktgivande och binder vatten, vilket bidrar till en ökad fuktbalans och en spänstigare hud.


Tips på produkter är våra Rejuvenating Eye Gels samt vår fuktgivande sheetmasks, som Hydro Gel Mask.


Använd gärna dessa regelbundet under vintern. För att ge huden extra näring kan du byta ut din vanliga nattkräm mot en sådan mask ett par gånger i veckan.


För att huden ska kunna ta emot den extra fukten är det viktigt att börja med att peela bort de döda hudcellerna. Exfoliera ansiktet med en skonsam ansiktspeeling en gång i veckan och massera in en fuktgivande kräm när huden fortfarande är fuktig.


2: Välj smink som återfuktar

I vintertider mår din hud ännu bättre om du istället använder sminkprodukter som ger näring och fukt samt försöker skippa pudret – som kan förvärra en redan torr hud.


Använd istället en flytande foundation eller en CC-creme som täcker bra men som även ger mycket näring och fukt.


Byt även ut din highlighter till en i flytande form och din primer till en som ger riktigt med fukt och lyster för att få en fin vinterbas.


3: Glöm ej ögonområdet

Huden kring ögonen är extra känsligt, vilket beror på att vävnaden här är tunnare än andra delar på kroppen. Detta innebär en brist på skyddande fetter, vilket gör huden mer sårbar för skador orsakade av bland annat väder och vind.


På vintern är det därför extra viktigt att hand om ögonområdet. Se till att investera i en bra ögonkräm, som innehåller näringsrika oljor och aktiva ingredienser. De är specifikt formulerade för ögonområdets tunna hud och kan därmed hjälpa mot torrhet, mörka ringar och fina linjer under ögonen. Här skulle vi rekommendera att du kombinerar vårt ögonserum Wake Me Up Eye serum med vår fuktkräm Instant Hydration.


4: Använd ett ögonfransserum!

Snöstormar eller kyla kan leda till att mascaran smular eller lägger sig under ögonen. Om du har tröttnat på detta rekommenderar vi att bygga upp fransarna med ett ögonfransserum istället. När du uppnått det resultat som du önskar kan du njuta av lyxen att inte behöva använda mascara, vilket absolut kan göra det lättare att klara sig igenom vinterkylan!


En favorit hos oss är Xlash Eyelash Serum, en säker produkt som är dermatologiskt- och allergitestad, inte testad på djur och som enbart innehåller naturliga ingredienser.


Serumet är som en cocktail av näring för fransarna och gör de mer välmående och motståndskraftiga. Den innehåller vitaminer, mineraler och proteiner som både förlänger tillväxtcykeln för varje frans och även skyndar på tillväxttakten.


Bland annat är den formulerad med hyraluronsyra som binder fukt och rödkorallextrakt som främjar cellförnyelsen – som båda är viktiga ingredienser i processen till att få längre fransar. Om du använder serumet regelbundet kan du förvänta dig resultat redan efter fyra veckors användning.


5: Använd en vattenresistent mascara som ger näring

Liksom huden behöver även ögonfransarna vila från smink och få tid till återhämtning. För mycket användning av mascara kan torka ut fransarna och göra de svagare. Kom även ihåg att ta bort mascaran innan du går och lägger dig!


När du väl använder mascara, se till att välja en som ger näring. Vi gillar Xlash Mascara som bland annat innehåller A-vitamin som stimulerar hårsäckarnas tillväxt, bivax som verkar milt och fuktgivande och E-vitamin som är en kraftfull antioxidant som hjälper till att förnya skadade hårsäckar.


En ögonfransböjare kan öppna upp ögonen och göra de större, men gör man det på fel sätt kan det skada fransarna. Det du bör undvika är att böja fransarna efter du har applicerat mascara.


När fransarna har täckts med mascara blir de hårdare och mindre flexibla. Detta ökar risken för att de bryts av om du böjer de med mascara på. Det finns även risk för att ögonfransböjaren fastnar på mascaran och sedan drar ut en frans i farten – något otroligt smärtsamt som du säkert vill undvika!


6: Preppa ögonlocken innan du applicerar ögonskugga eller eyeliner

För att undvika att ögonsminket förstörs av hård vind och snöstrom kan du preppa dina ögonlock genom att applicera concealer och sedan doppa en makeupsvamp i löspuder och dutta på.


Detta hjälper till att absorbera det överskott av oljor som annars kan bidra till att ögonsminket flyttar på sig under dagen.


Free Shipping


from 99 EUR