Inspiratie

8 knep för att få perfekta fransar varje gång

Louice Tapper Florén

Vem vill inte ha långa, separerade och fylliga fransar – ja, perfekta fransar helt enkelt? Att lyckas med det och få till ett 100 % fulländat resultat kan däremot kännas svårare. Om du kämpar med detta är du inte den enda. Därför listar vi 8 knep för att få perfekta fransar varje gång – så att du framöver kommer kunna applicera mascara som ett proffs!

Inspiratie

8 knep för att få perfekta fransar varje gång

Louice Tapper Florén

Vem vill inte ha långa, separerade och fylliga fransar – ja, perfekta fransar helt enkelt? Att lyckas med det och få till ett 100 % fulländat resultat kan däremot kännas svårare. Om du kämpar med detta är du inte den enda. Därför listar vi 8 knep för att få perfekta fransar varje gång – så att du framöver kommer kunna applicera mascara som ett proffs!

1. Återfukta fransarna

Ett bra första steg till att få perfekta fransar är att börja med grunden. Om ögonfransarna är till exempel torra eller svaga kommer det vara svårt att få ett fulländat resultat. Även om målet är att få glammiga fransar med hjälp av mascara, är det även viktigt att då och då låta ögonfransarna vila helt från ögonsmink. Varför då undrar du? Jo, om du använder mascara varje dag och kanske till och med sover med den ibland kommer det till slut torkar ut fransarna. För att undvika detta och samtidigt stärka fransarna vill vi rekommendera två bra metoder. Dels att alltid ta bort mascaran innan du går och lägger dig, men även att boosta fransarna med näring och återfuktning med hjälp av ett ögonfransserum.


Prova Xlash Eyelash Serum, som med hjälp av nyttiga vitaminer och mineraler gör att dina fransar blir mer välmående. Dessutom blir fransarna starkare, tjockare och längre, vilket även motverkar risken för att de skadas eller går av. Efter bara ett par veckors användning kommer de vara fylligare och även ha mer volym, ett steg närmre perfekta fransar helt enkelt! Läs mer om och köp Xlash Eyelash Serum här.


2. Använd en mascaraprimer

Du kanske använder en primer för att hålla ditt bassmink på plats hela dagen, varför inte göra detsamma för fransarna? Om du grundar med en primer blir det enklare att få ett fylligt resultat när du sedan applicerar mascara. Dessutom hjälper den mascaran att hålla sig på plats, utan att den flagnar eller lägger sig under ögonen.


3. Lär dig dessa enkla mascaraknep för att få perfekta fransar

Genom att lägga tid på att förfina ens teknik när man applicerar mascara kommer det bli lättare att få ett perfekt och fylligt resultat. Här är några enkla knep som även proffsen använder sig av:


• Börja med att torka av mascaraborsten: Använd en servett och torka försiktigt bort överflödig produkt, vilket minskar risken för att mascaran klumpar sig när du applicerar den.


• Böj till mascaraborsten: Genom att böja själva borsten till 90 grader kommer det bli enklare att komma åt alla fransar och även ända in till fransrötterna.


• Använd zick zack-metoden: Istället för att endast borsta igenom fransarna nedifrån och upp med mascaran, kan du testa att gnugga mascaraborsten längs fransraden från vänster till höger. Fortsätt sedan utåt i en zick-zack-rörelse ända till toppen av dina fransar. Med den här metoden täcker du varje frans med mascara, men det är även ett bra sätt att få bra volym.


• Kamma igenom fransarna: För att separera fransarna ytterligare kan du kamma igenom fransarna med en franskam innan mascaran har torkat. Om bara ett par enstaka fransar har klibbat ihop sig kan du även använda en pincett för att separera dem.


4. Investera i en bra mascara

Även om du har lärt dig alla smarta knep för att applicera mascara kan allt fallera om du använder en dålig mascara. Om du vill få ett perfekt resultat varje gång kan det därmed vara en bra idé att investera i en bra mascara med hög kvalité. En som vi gillar, och som även innehåller både effektiva och näringsrika ingredienser, är Xlash Mascara. Den består av kolsvarta pigment som täcker varje frans och med sin böjda borste är den enkel att applicera. Samtidigt som Xlash Mascara definierar fransarna och gör de längre, bidrar den även till att de håller sig välmående och starka.


5. Måla fransarna både uppifrån och underifrån

Ett smart knep för att göra fransarna fylligare är att applicera mascara både under fransarna och över. Detta är särskilt bra för de som har naturligt ljusare fransar, vars rötter oftast inte täcks av mascara om man bara applicerar underifrån. Blicka nedåt och täck fransarna uppifrån med mascara, fortsätt sedan att applicera mascara underifrån som vanligt.


6. Få en dramatisk look genom att även applicera mascara på underfransarna

Brukar du endast applicera mascara på överfransarna? För en lite mer dramatisk look kvällstid eller till särskilda tillfällen kan du även addera ett lager av mascara på underfransarna.


7. Få ännu mer volym med hjälp av puder

Rikligt med volym tycker vi på Xlash är en nyckelfaktor till perfekta fransar. Mellan ditt första och andra lager av mascara kan du dutta på lite puder. Pudret fastnar när mascaran fortfarande är blöt och gör att fransarna ser både mer voluminösa och fylligare ut.


8. Applicera concealer innan mascara för att få extra volym

Gör som Kim Kardashian och applicera flytande concealer innan du målar på mascara. Använd en ren mascaraborste, doppa i concealern och borsta igenom fransarna. Vänta tills concealern har torkat och applicera mascaran som vanligt. Detta ökar volymen och hjälper dig att få perfekta fransar varje gång!


Free Shipping


from 99 EUR