Inspiratie

6 tips på hur du fixar de trendiga ögonbrynen

Louice Tapper Florén

Räck upp en hand om du också brukade noppa bort ögonbrynen till ett streck när du var yngre? Som många andra kanske du ångrar det nu när stora, buskiga och breda ögonbryn är trendiga. Om du kämpar med att växa ut dina överplockade ögonbryn, som än idag tycks behållit sin raka och smala form, så är du inte ensam. Och lugn, här kommer våra tips hur du gör för att växa ut ögonbrynen – men även hur du kan fuska dig fram till de trendiga ögonbrynen!

Inspiratie

6 tips på hur du fixar de trendiga ögonbrynen

Louice Tapper Florén

Räck upp en hand om du också brukade noppa bort ögonbrynen till ett streck när du var yngre? Som många andra kanske du ångrar det nu när stora, buskiga och breda ögonbryn är trendiga. Om du kämpar med att växa ut dina överplockade ögonbryn, som än idag tycks behållit sin raka och smala form, så är du inte ensam. Och lugn, här kommer våra tips hur du gör för att växa ut ögonbrynen – men även hur du kan fuska dig fram till de trendiga ögonbrynen!

Vägen till fylligare ögonbryn börjar med tålamod

Det tar tid att gå från överplockat till trendigt breda ögonbryn

Helt ärligt, transformeringen från överplockade till buskiga och breda ögobryn á la Cara Delevingne tar tid. Det är dock absolut ingen omöjlighet! Vad som är viktigt att komma ihåg är att alla personer har individuella tillväxtcykler. För vissa kan det ta tre månader att växa ut håren medan det kan ta upp till ett år för andra. Resultatet av överplockade ögonbryn kan resultera i att hårsäckarna hamnar i ett vilande läge i tillväxtfasen. I dessa lägen krävs att man själv agerar. Läs vidare för att lära dig om hur du kan påverka tillväxten.


Detta måste du sluta med – på en gång!

Det första du måste göra att låta ögonbrynen helt vara från det som hindrar tillväxten. Om du inte redan har slutat överplocka är det på tiden att du gör det. Sluta även pilla och riva dig vid ögonbrynsområdet.


För den late kan rakning först verka som en bra metod att ta bort överflödigt hår. Visst vore det skönt att slippa smärtan som noppning resulterar i, tänker du? Tänk inte ens tanken skulle vi vilja uppmana och använd absolut inte en vanlig rakhyvel! Gör man detta är det stor risk att man tar bort mer än man först hade tänkt.


Enkla tips på hur du kan växa ut ögonbrynen

1. Påskynda tillväxten med ett ögonbrynsserum

Som hjälp på traven är ögonbrynsserum ett bra alternativ till att skynda på tillväxten. En produkt som verkligen ger effekt är Xbrow Eyebrow Growth Serum. Genom att hjälpa till att öka ögonbrynhårens naturliga volym, styrka och längd låter den dina ögonbryn att nå sin fulla potential i tjocklek. Serumet har i kliniska tester visat sig vara helt säkert att använda. Bland annat innehåller den aktiva ingrediensen biotin peptide som stöttar ögonbrynens hårväxt. Dessutom innehåller den hyaluronsyra, B5-vitamin, B-vitamin och niacin som verkar stärkande, vårdande och läkande.


2. En hälsosam kost och en stressfri vardag kan ta dig långt

Både en ohälsosam kost och stress kan förhindra ögonbrynen från att växa sig till sin fulla potential. Se till att du inkluderar ägg, avokado, lax och nötter i din kost. Alla innehåller den kraftfulla vitaminen biotin som på ett naturligt sätt ökar hårtillväxten.


3. Låt huden kring ögonbrynen vila

Detta går hand i hand med att låta ögonbrynen vara och behandla de skonsamt. Var sparsam med smink på huden vid ögonbrynsområdet, och det kan dessutom vara bra att skippa smink helt ibland. Undvik även att applicera för feta krämer kring ögonbrynen. Dessa kan täppa till hårsäckarna och förhindra ögonbrynens möjlighet att växa till sin fulla potential.


4. Exfoliera och borsta brynen…

… är en bra metod för att stimulera hårtillväxten. Detta bör du dock göra innan du applicerar ögonbrynsserum. Börja med att exfoliera huden kring ögonbrynen: använd en ren, torr och mjuk tandborste och för den försiktigt fram och tillbaka över brynen i ett par minuter. Detta tar bort döda hudceller och bidrar till en ökad hårtillväxt. Därefter kan du borsta igenom brynen med en ren mascaraborste, vilket ökar blodcirkulationen och möjliggör syre och näring att ta sig till roten av dina ögonbrynssäckar.


5. Lär dig styla brynen som ett proffs!

Självklart kan du fuska fram de trendiga brynen med hjälp av smink. Med en ögonbrynspenna kan du fylla igen tomrummen och måla tunna små streck i den riktning som dina brynhår växer åt. När du fyller i hela ögonbrynet kan du applicera färgen med en ombre-effekt: måla ytterkanten mer intensivt med antingen fler lager eller en mörkare färg medan du fyller i området närmast ögat med en lättare hand. Detta ger ett naturligt intryck av att dina bryn är tjockare och fylligare.


6. Fuska fram de trendiga ögonbrynen med microblading

Om du antingen har testat tipsen ovan eller om du inte har något tålamod kan microblading vara en sista utväg till fylligare bryn. Microblading är en teknik där man skapar perfekta bryn med semi-permanent färg, som man applicerar med ett knivliknade tillbehör. Det är dock en dyr behandling och även om resultatet ska hålla upp till ett år kan man behöva piffa till det med penna. Det är även smärtsamt, så det är inget för den känsliga.


Xbrow – det enklaste valet till fylliga, trendiga och breda ögonbryn

Med Xbrow kan du säga sayonara till överplockade bryn en gång för alla. Den är enkel att använda och påskyndar tillväxten smidigt och effektivt. Om du kombinerar serumet med våra andra tips kommer du snart få de där fylliga och tjocka ögonbryn som du alltid velat ha! Köp Xbrow Eyebrow Growth Serum idag och sluta överanvända pincetten, det är dina bryn värda!


Free Shipping


from 99 EUR