Inspiratie

10 steg till en hy med ett oslagbart och naturligt glow

Louice Tapper Florén

Ingen har väl missat trenden med naturligt glow och lyster? Det är en trend som är här för att stanna och inte oss emot. Skönhetstrenden som tagit oss alla med storm, med all rätt. För att få det naturliga glowet du suktar efter så finns det knep som kan hjälpa dig på vägen. Vi ger våra 10 bästa tips till en hy med ett oslagbart och naturligt glow.

Inspiratie

10 steg till en hy med ett oslagbart och naturligt glow

Louice Tapper Florén

Ingen har väl missat trenden med naturligt glow och lyster? Det är en trend som är här för att stanna och inte oss emot. Skönhetstrenden som tagit oss alla med storm, med all rätt. För att få det naturliga glowet du suktar efter så finns det knep som kan hjälpa dig på vägen. Vi ger våra 10 bästa tips till en hy med ett oslagbart och naturligt glow.

Lyster kommer delvis inifrån, då är det även viktigt att tänka på att ta hand om sin insida. Se över vad du äter och drick mycket vatten för att hjälpa huden. Om du gör detta så kommer du en lång bit på vägen för att få ett naturligt glow och lyster. Vi ger våra bästa tips för lyster samt produkterna som kan ta dig dit!


1. Sömn

Unna dig skönhetssömn och låt kroppen göra jobbet. Under natten återhämtar huden sig från de påfrestningar den har gått igenom under dagen. Under natten är även cellförnyelsen som störst, du kan hjälpa huden på traven med en bra nattkräm som återfuktar och reparerar huden. Det sägs att man ska sova minst 7–8 timmar per natt, detta då kroppen och huden återhämtar sig och ska bli utvilad.


Kollagen är ett fiberprotein i huden som bidrar till att hålla huden fuktig och smidig. Om huden får för lite kollagen kan den uppfattas som färglös och smårynkig, och man kan se mörka ringar under ögonen. Det är därför extra viktigt att du får din skönhetssömn!


2. Ät bra och må bra

Du är vad du äter är ett uttryck som faktiskt stämmer. Om du äter mycket skräpmat så kommer detta tyvärr påverka din hy negativt. Försök att äta så nyttigt som du kan och få i dig mycket grönsaker och vitaminer. Glöm inte bort att dricka mycket vatten under dagens gång. Ett tips är att ha en vattenflaska för att underlätta och detta gör att du får i dig en bra mängd vatten per dag. Om du dricker två liter vatten om dagen så kommer din hud bli slätare och du kommer känna dig mer energifylld.


3. Tvätta ansiktet

Ibland vill man helst gå och lägga sig med sminket på för att man är för trött och orkar helt enkelt inte tvätta ansiktet. Detta är ett lätt misstag som gör mycket för huden och som inte är att rekommendera. Under en dag på språng så samlar huden på sig smuts och orenheter som är viktigt att få bort under dagens slut. Sätt en regel för dig själv att alltid tvätta ansiktet två gånger om dagen, din hy kommer att tacka dig!


4. Återfukta

Återfukta är a och o till en hy med lyster och glow! Det är viktigt att använda rätt produkter för din hy, detta då vi har olika typer och även produkter är anpassade för de olika hudsorterna. C-vitamin, eller fukt i en flaska är en klockren produkt att sätta till i din hudvårdsrutin för att ge huden extra återfuktning. Det fungerar även bra att ta C-vitamin som kosttillskott. Införskaffa därför en nattkräm eller ett serum med C-vitamin och återfukta din hy till max!


5. Serum

Serum kommer i alla dess former och egenskaper. Serum är en hudvårdsprodukt som kan appliceras på huden efter rengöring eller före en återfuktande kräm med avsikt att leverera kraftfulla ingredienser direkt in i huden. Serum är särskilt lämpad för återfuktning eftersom det består av mindre molekyler som kan tränga djupt in i huden och ger en mycket hög koncentration av aktiva ingredienser.


Serumet är produkten som arbetar med att förbättra hudens kvalitet mer än någon annan produkt i din hudvårdsrutin. Välj därför ett eller flera serum efter din hudtyp eller ditt hudtillstånd. Investera i ett serum, du kommer inte att ångra dig!


6. Använd solkräm

Det är viktigt att skydda huden mot farliga UV-strålar, men det är inte alltid lätt. Om du vid solning bränner huden, är det samma sak som att få en brännskada. Riskerna med att sola och sedan bränna sig är att huden på längre sikt åldras snabbare och i värsta fall kan man drabbas av hudcancer. Eftersom att dessa följder kommer senare är det lätt hänt att man slarvar med SPF men din hud kommer tacka dig längre fram om du är noga med att använda SPF.


Använd dig av hög SPF och smörj in dig rejält när du utsätts för UV-strålar. Ett tips är även att använda en ansiktskräm med SPF i för att skydda huden extra, det finns även sminkprodukter man kan använda med SPF egenskaper.


7. Peela/ skrubba ansiktet

Syftet med att peela är att få bort gamla, döda hudceller från hudytan så att nya celler kan produceras. Nya celler bildas i normala fall mellan 28–35 dagar beroende på ålder, och ju äldre du blir desto långsammare. Hur ofta du ska peela beror på hudtyp, årstid och vilken sorts peeling du använder. 1-2ggr / vecka är en vanlig rekommendation för att skrubba ansiktet. Välj rätt peelingprodukt för din hudtyp för att uppnå lyster och glow!


8. Duscha med måtta

Många duschar varje dag men det gör tyvärr mer skada än nytta. Det sägs att det räcker att duscha varannan eller var tredje dag. Detta då vi sliter på kroppen med vattnet och det kan orsaka torr hud och eksem samt en torr och irriterad hårbotten. Duscha därför med måtta då vatten kan göra att din hy ser uttorkad och livlös. Temperaturen är viktigare än man tror, att duscha för varmt kan vara skadligt för huden. Det bästa är att ha en ganska ljummen temperatur för att inte torka ut huden.


9. Glow produkter

Glow, glow, glow, begreppet alla pratar om. Glow har tagit skönhetsvärlden med storm. För att få till det extra glowet så finns det en mängd produkter som kan komma till användning.  • Använd en primer med lystereffekt under din bas.

  • Använd en flytande Foundation med extra fukt.

  • Applicera highlighter på kindbenen, nästippen, under ögonbrynen samt lite i pannan för extra effekt.

  • Avsluta med en face mist/fuktspray som återfuktar och håller sminket på plats. Detta kan du även spraya under dagens gång för att tillföra fukt.


10. Produkter som ger återfuktning

Xlash Wake Me Up Serum

Eftersom huden under ögonen är mycket känsligare än andra områden är det viktigt att ge den lite extra kärlek och skydd. Ett bra sätt att göra det är att använda ett ögonserum. Vakna upp med ljusare, och tightare hud under ögonen med Wake Me Up Eye Serum. Ögonserumet är kliniskt bevisat att förbättra hudens textur med mer än 30% på så lite som 4 veckor. Serumet är särskilt utvecklat för att motverka svullnaden under ögat, mörka cirklar samt hudskador. Få ett piggt och vaknat utseende. Säg hejdå till trötta ögon och låt serumet göra jobbet!


Det hjälper huden att motstå negativa miljöfaktorer och åldringsprocesser tack vare dess unika anti-aging komponent – EGF (Epidermal Growth Factor). En polypeptid som stimulerar tillväxten av epidermala celler. Läppbalsamet förbättrar hudens utseende, gör läpparna ljusare och förbättrar dess kontur. Med ingredienser som sheasmör, Jojoba smör, Resveratrol, fröextrakt ifrån Frötisel, hyaluronsyra, E-vitamin och niacin gör det detta balsamet till en riktig fuktbomb!


Läs mer om Xlash Wake Me Up Serum här.


Xlips EGF

Lika viktigt som det är att återfukta ansiktet är det att återfukta läpparna. Xlips EGF har unika reparationsfunktioner för en mycket torr och skadad läpphud. Läppbalsamet är fukt och näringsgivande och är en perfekt bas under smink. Balsamet innehåller en intensiv och koncentrerad formula som ökar skyddsbarriären för känslig läpphud.


Det hjälper huden att motstå negativa miljöfaktorer och åldringsprocesser tack vare dess unika anti-aging komponent – EGF (Epidermal Growth Factor). En polypeptid som stimulerar tillväxten av epidermala celler. Läppbalsamet förbättrar hudens utseende, gör läpparna ljusare och förbättrar dess kontur. Med ingredienser som sheasmör, Jojoba smör, Resveratrol, fröextrakt ifrån Frötisel, hyaluronsyra, E-vitamin och niacin gör det detta balsamet till en riktig fuktbomb!


Gör dina läppar redo för kallare dagar, köp Xlips EGF här.


Xlash Rejuvenating Eye Gels

Pigga upp dina ögon och minska mörka ringar och påsar under ögonen på ett ögonblick med Xlash Rejuvenating Eye Gels. Med hjälp av atmosfärisk ånga som omvandlats till rent, färskt vatten ger dessa revitaliserande ögonmasker en ordentlig fuktboost till huden under ögonen. De hjälper till att minska synligheten av fina linjer, kråkfötter och mörka ringar.


Xlash Rejuvenating Eye Gels innehåller flera kraftfulla ingredienser som återfuktar, piggar upp och vitaliserar trött hud under ögonen. Bland annat är de formulerad med ceramider, kollagen och läkemalva som hjälper till att jämna ut och minimera synligheten av fina linjer. Hyaluronsyra av olika molekylstorlekar ger en multidimensionell återfuktning genom att attrahera och binda in mer än 1000 gånger sin vikt i vatten. De innehåller även koffein som reducerar svullnad under ögonen och arnica som minskar synligheten av mörka ringar.


Säg hejdå till mörka ringar och påsar under ögonen på ett ögonblick, köp produkten här.


Free Shipping


from 99 EUR