Inspiration

Så tar du hand om fransarna efter en fransförlängning 

Louice Tapper Florén

Har du fransförlängning, men kanske funderar du på att ta bort dem? Kanske tvekar du på grund av att du är rädd för att dina naturliga fransar kommer vara mycket kortare? Oroa dig inte, vi har listat våra bästa tips kring hur du tar hand om fransarna efter en fransförlängning. Följ dessa steg och du kommer känna dig allt annat än ”naken” med dina nya fransar när du har tagit bort din fransförlängning!

Inspiration

Så tar du hand om fransarna efter en fransförlängning 

Louice Tapper Florén

Har du fransförlängning, men kanske funderar du på att ta bort dem? Kanske tvekar du på grund av att du är rädd för att dina naturliga fransar kommer vara mycket kortare? Oroa dig inte, vi har listat våra bästa tips kring hur du tar hand om fransarna efter en fransförlängning. Följ dessa steg och du kommer känna dig allt annat än ”naken” med dina nya fransar när du har tagit bort din fransförlängning!

Det går att få långa fransar efter en fransförlängning

Fransförlängning är perfekt om man snabbt vill ha perfekta och nästan onaturligt långa fransar. Men resultatet är omständligt att underhålla, med tanke på hur dyra och tidskrävande återbesöken är. Att sluta med en fransförlängning är dock svårt för många eftersom man är rädd för att ens naturliga kommer vara mycket kortare.


Det första du bör känna till om du just nu har fransförlängning och funderar på att ta bort den är att det går att få långa fransar naturligt. Det kommer krävas lite ansträngning från din sida, men det är ingen omöjlighet! Läs vidare för att få reda på våra bästa tips på vad du kan göra för att dina fransar ska återhämta sig efter en fransförlängning.


Vad händer när man slutar med fransförlängning?

kommer du uppleva en chockerande upptäckt nästan direkt. Du kommer se att dina fransar är otroligt mycket kortare än normalt och du kommer kanske till och med misstänka att de är kortare än innan som du skaffade en fransförlängning. Om du har tur är detta endast en kontrast mot hur långa dina fransar var innan du tog bort fransförlängningen. Du har blivit van vid att ha superlånga och täta fransar med maxad volym.


Var beredd på att det kommer kännas som en stor omställning. Du kommer antagligen inte bara uppleva att fransarna känns kortare. De kommer även kännas glesare och mer stubbiga. Vi vet, det kommer kännas jättejobbigt direkt efter när du tagit bort fransförlängningen, men kom ihåg att detta inte är för evigt! När du har haft fransförlängning har den antagligen inte påverkat dina fransars naturliga växtcykel. Vanligtvis tar det mellan fyra till åtta veckor för fransarna att växa ut till sin normala längd igen.


Detta måste du göra efter fransförlängningen för att dina fransar ska återhämta sig

Som sagt, fransförlängning kan vara påfrestande mot dina naturliga fransar och det kommer ta ett par veckor innan de har återhämtat sig helt. Särskilt om du har gått till en fransstylist som har utfört fransförlängningen på fel sätt. Här är våra bästa tips kring vad du kan göra för att dina fransar ska återhämta sig efter en fransförlängning.


Undvik smink helt ett par veckor

ytterligare. Detsamma gäller lösögonfransar, eftersom franslimmet kan irritera hårsäckarna och hindra tillväxten.


Känns det naket utan mascara eller markerade ögon? Satsa på Noora i SKAMs numera ikoniska look: definierade bryn, ingen mascara och rödmålade läppar.


Börja använda fransserum direkt!

Det bästa du kan göra för dina fransar, förutom att låta de vila ett par veckor? Börja applicera ett riktigt bra och vårdande fransserum! Vi lovar, detta kommer vara räddningen för dina fransar efter att du tagit bort din fransförlängning. Det bästa fransserumet utan tvekan tycker vi är Xlash Eyelash Serum. Med hjälp av naturliga ingredienser från växtriket, proteiner och vitaminer kan Xlash vårda, återfukta och skydda fransarna. Dessutom hjälper fransserumet dina fransar att bli längre, fylligare och starkare.


Xlash Eyelash Serum har i flera kliniska tester visat sig vara helt säker att använda. Två av fransserumets nyckelingredienser är Myristoyl pentapeptide-17 och Biotin. Kliniska tester har visat att Myristoyl pentapeptide-17 effektivt stimulerar keratinproduktionen (proteinet som fransarna delvis är uppbyggt av), vilket hjälper fransarna att bli starkare, tjockare och längre. Biotin är en kraftfull vitamin som stärker och förbättrar torra fransar, och i sin tur uppmuntrar till en hälsosammare tillväxt. Genom att du applicerar Xlash direkt längs fransrötterna kan du påverka cellförnyelsen ända in i hårsäcken, vilket leder till en ökad tillväxt.


Genom att applicera Xlash varje kväll i minst 30 dagar kan du nästan få ett minst lika fint resultat som med en fransförlängning. Förvänta dig inte endast upp till 70 procent längre fransar, de kommer även bli tätare och få mer volym. Många som använder Xlash brukar faktiskt få frågan om de har gjort en fransförlängning!


Vad väntar du på? Om du nyligen tagit bort din fransförlängning behöver dina fransar en behandling med Xlash. Du kommer inte ångra det! Läs mer om Sveriges bästsäljande fransserum och köp Xlash här.


Byt till en vårdande mascara

När dina fransar har återhämtat sig efter en fransförlängning och du har börjat behandla dem med ett fransserum är nästa steg en bra mascara. Om du använder fel mascara kan det torka ut dina fransar, vilket gör att de lättare kan gå av. Välj istället en mascara som vårdar fransarna! Vi gillar Xlash Mascara, som har en pigmentrik formula men innehåller även Vitamin E och Vitamin B5. Du får inte bara en mascara som ger dig kolsvarta, fylliga fransar med ordentlig volym, den verkar vårdande och förhindrar fransarna från att ramla av. Dessutom förstärker den effekten av Xlash Eylash Serum.


Xlash Eyelash Serum och Xlash Mascara är en fantastisk duo som dina fransar kommer älska. Läs mer om produkterna och köp kitet här!


Xlash Mascara
Size

Tips! Gör detta innan du tar bort fransförlängningen

Har du fortfarande inte tagit bort din fransförlängning eller planerar du att göra det om ett par månader? Börja applicera Xlash Eyelash Serum redan nu! Ett fransserum hjälper till att minska chocken av extremt korta fransar när du tar bort fransförlängningen, eftersom du vårdar och stärker dina naturliga fransar. Xlash är dessutom formulerat helt utan oljer, vilket innebär att du kan kombinera fransförlängingen med fransserumet.