Inspiration

Kan man kombinera ögonfransserum med en ögonfransförlängning?

Louice Tapper Florén

Vill man ha de där perfekta, nästan onaturligt fylliga fransarna kan en ögonfransförlängning vara ett bra alternativ. På bara ett ögonblick får man en helt ny look, samtidigt som man slipper använda varken mascara eller ögonfransböjare. Visst låter det bekvämt? Men kan man kombinera ögonfransserum med en ögonfransförlängning? Vi har frågat frans- och brynstylisten Marija ”Maxa” Pasajeva.

Inspiration

Kan man kombinera ögonfransserum med en ögonfransförlängning?

Louice Tapper Florén

Vill man ha de där perfekta, nästan onaturligt fylliga fransarna kan en ögonfransförlängning vara ett bra alternativ. På bara ett ögonblick får man en helt ny look, samtidigt som man slipper använda varken mascara eller ögonfransböjare. Visst låter det bekvämt? Men kan man kombinera ögonfransserum med en ögonfransförlängning? Vi har frågat frans- och brynstylisten Marija ”Maxa” Pasajeva.

Om du själv har gjort en ögonfransförlängning vet du säkert om att det är viktigt att man är varsam med fransarna. På Xlash har vi sett att många som använder ögonfransförlängning undrar om det går att kombinera med ögonfransserum. Vi har vänt oss till frans- och brynstylisten Marija ”Maxa” Pasajeva med denna fråga. Med ett lika stort leende som flera års expertis tar hon emot sina kunder i Stockholm på Kungsholmen. Vi har även frågat henne vad som egentligen händer när man använder ögonfransserum samtidigt som man har gjort en fransförlängning. Hon är en av många fransstylister världen över som rekommenderar sina kunder att använda ögonfransserum, och särskilt Xlash Eyelash Serum


Hej Maxa! Kan man kombinera Xlash Eyelash Serum med en ögonfransförlängning?

– Ja, det kan man, den enda skadan som kan ske är om man lägger Xlash direkt på förlängningen istället att pensla på själva huden vid rötterna, säger Maxa.


En anledning till att det går bra att använda Xlash Eyelash Serum med en ögonfransförlängning är att produkten är formulerad helt utan oljor. Istället är den vattenbaserad och skadar inte förlängningen. För att serumet ska kunna ge bäst resultat är det viktigt att man använder det på rätt sätt, oavsett om man har en fransförlängning eller inte. Precis som Maxa rekommenderar ska man applicera Xlash på huden nära fransrötterna, ungefär som en eyeliner.


Om du funderar på att prova en ögonfransförlängning kan det faktiskt vara en god idé att ”förbereda” fransarna med ett ögonfransserum. Vi rekommenderar att du börjar använda Xlash en månad innan du gör en fransförlängning. Då får dina naturliga fransar tid till att både växa sig starkare och bli mer välmående, vilket gör att de lättare kommer kunna stå emot påfrestningarna från en fransförlängning.


Vad händer om man kombinerar Xlash med sin ögonfransförlängning?

– Om man kombinerar serum med förlängning får man kanske gå oftare på påfyllning av förlängning, eftersom Xlash stimulerar fransarnas tillväxt, säger Maxa.


Kan ögonfransförlängning skada ens naturliga fransar?

– Om terapeuten gör ett bra jobb, om kunden sköter dem på rätt sätt, så nej, en förlängning skadar inte fransrötterna. Dem skadar vi själva med fel behandling på salongen eller hemma, förklarar Maxa.


Är limmet som man använder vid ögonfransförlängning skadligt för hårsäckarna?

– Nej, eftersom fransrötterna ligger ca 2mm in i huden.


Förutom att vara ett proffs på fransar är Maxa även diplomerad hudvårdsterapeut och en riktig brynexpert. Du hittar henne hos Beauty Lounge Stockholm.

Många som slutar med ögonfransförlängning upplever att deras naturliga fransar blir mycket kortare efteråt, vad kan man göra åt det?

– Man kan börja använda Xlash Eyelash Serum cirka tre månader innan man vill ta bort sin förlängning, så att man sedan inte behöver uppleva att man inte har kvar några fransar. När kunder kommer till mig brukar deras naturliga fransar vara omkring 6–10 mm långa. Oftast börjar de med en ögonfransförlängning med 9–13 mm långa fransar, sedan vänjer sig de med att fransarna är tjockare, tätare, svartare, längre och mer böjda. Med tiden vill de att terapeuten ska använda ännu längre fransar. Slutar man med förlängning helt plötsligt upplever man att ens naturliga fransar är mycket kortare och blir chockad, det är ju en vanesak. Därför tycker jag att det är ett bra alternativ att börja med serum redan när man har en förlängning, säger Maxa.


Går det att använda Xlash Eyelash Serum istället för ögonfransförlängning?

– Javisst! Xlash är betydligt billigare än förlängning, dessutom kan man göra behandlingen hemma själv och det tar bara fem sekunder, säger Maxa.


Oavsett om du har en ögonfransförlängning eller inte är Xlash Eyelash Serum är ett bra sätt för att göra dina fransar mer välmående och starkare. På köpet blir de längre.

Vi förstår att det kan vara lockande att skaffa fransförlängning. Visst kan det vara skönt att slippa använda mascara varje dag och alltid vakna upp med perfekta fransar. Däremot är det en dyr behandling och det tar mycket av ens tid, eftersom man behöver gå till salongen regelbundet för att fylla på resultatet. Kanske känner du att ögonfransförlängning inte är din grej ändå? Då är Xlash särskilt ett bra och billigare alternativ.


Med hjälp av endast naturligt aktiva ingredienser boostar Xlash Eyelash Serum dina fransar med massa näring. Testa serumet i minst 28 dagar och se fram emot upp till 70 procent längre fransar. Men du kommer även uppleva att de är starkare och tjockare, vilket även motverkar risken för att de skadas eller går av. Flera som har använt Xlash har till och med fått frågan om de har använt lösögonfransar!


För att få ett bra och långvarigt resultat med Xlash är det viktigt att man dels använder produkten regelbundet och att man applicerar den längs fransrötterna. Detta gör det möjligt för serumets nyttiga vitaminer, mineraler och proteiner att verka ända ner i hårsäckarna. De får då möjlighet till att både förlänga ögonfransarnas tillväxtcykel och stimulera hårsäckarna, vilket ger längre, fylligare och tjockare fransar. Xlash innehåller endast säkra ingredienser som varken irriterar eller skadar ögonen.


Ögonfransförlängning eller ögonfransserum? Valet är ditt

Om du fortfarande känner dig tveksam till om fransförlängning är något för dig, men gillar looken av långa fransar – då tycker vi att du ska investera i Xlash Eyelash Serum. Om du dock använder fransförlängning och trivs med det finns det däremot ingen anledning till att inte använda Xlash. Det går utmärkt att kombinera! Oavsett förlängning eller inte är Xlash alltid ett bra alternativ till att stärka fransarna och använda det som en nyttig hälsoboost.