Inspiration

Fransförlängning, fransserum eller lash lift – vad är bäst?

Louice Tapper Florén

Fransförlängning, fransserum och lash lift är några alternativ till att få längre och fylligare fransar med maxad volym. Att uppnå sina drömfransar är inte längre en omöjlighet. Men vilken metod är bäst egentligen? Vi reder ut de olika alternativen och går igenom alla för- och nackdelar.

Inspiration

Fransförlängning, fransserum eller lash lift – vad är bäst?

Louice Tapper Florén

Fransförlängning, fransserum och lash lift är några alternativ till att få längre och fylligare fransar med maxad volym. Att uppnå sina drömfransar är inte längre en omöjlighet. Men vilken metod är bäst egentligen? Vi reder ut de olika alternativen och går igenom alla för- och nackdelar.

Tiden när man endast kunde jobba med sina naturliga fransar och försöka göra dem längre med mascara är sedan länge förbi. Numera finns det flera olika alternativ som kan ge en drömfransarna som man alltid drömt om. Oavsett om man vill ha ett naturligt, dramatiskt eller ett plånboksvänligt resultat finns det en metod för alla. Fransförlängning, fransserum och lash lift är några exempel. För att göra valet enklare har vi gjort en guide där vi förklarar hur de olika alternativen funkar och vilken som egentligen är bäst.


Fransförlängning: För både naturliga och dramatiska fransar

Den största fördelen med att göra en fransförlängning är att man i princip inte behöver använda mascara. Varför ska man göra det när man redan har perfekt fylliga fransar? De senaste åren har den här trenden verkligen blivit omåttligt populär. Kanske är det för att många tycker att det sparar tid och att man inte behöver använda så mycket annat smink.


En fransförlängning går till genom att man applicerar enskilda fransar på ens naturliga fransar. Tillsammans med fransstylisten kan man välja vilket resultat man vill ha. Med hjälp av singelfransar kan man göra allt från öka tätheten av fransarna och få ett naturligt resultat till att få riktigt dramatiskt långa fransar. Valmöjligheten är oändlig!


Värt att tänka innan du gör en fransförlängning

En fransförlängning kan kosta allt från 600 till 2000 kronor för ett nytt fransset. Med tanke på att man måste gå tillbaka till salongen för att få en påfyllning mellan var tredje till sjätte vecka är det en dyr investering för att få sina drömfransar. Därför rekommenderar vi att du går till en fransstylist som både är utbildad och som har gedigen erfarenhet.


Finns det några nackdelar? Ja, du kan utveckla en allergi mot franslimmet. Känslighet kring ögonen uppstår just eftersom huden är som tunnast där. Om du går till en outbildad fransstylist är risken stor att hen utför fransförlängning på fel sätt. Bland annat kan det leda till allergiska reaktioner, irritation och i värsta fall infektion i ögonen.


Fransförlängning – inte helt underhållsfritt

För att behålla sitt resultat efter en fransförlängning är det viktigt att ta hand om sina nya fransar på rätt sätt. Bland annat bör man inte använda oljebaserade produkter kring ögonen och på fransarna, vilket kan lösa upp limmet. Undvik även att gnugga dig i ögonen som kan göra att fransarna lossnar. Om du går till en utbildad fransstylist och tar hand om fransarna på rätt sätt minskar risken att dina naturliga fransar skadas eller blir tunnare.


Fransserum: för längre, starkare och fylligare fransar

Ett fransserum är perfekt att använda om man vill få längre fransar på ett naturligt sätt. Dessutom hjälper det till att göra dina fransar mer välmående och starkare med hjälp av nyttiga näringsämnen. Till skillnad från lash lift och en fransförlängning får man dock inte ett förbättrat resultat direkt. Oftast tar det omkring 4-6 veckor innan man ser att man har fått längre, starkare och fylligare.


Så funkar fransserum

Fransserum får dina fransar att växa tack vare att de aktiva ingredienserna kan påverka tillväxten. Välj ett fransserum som är dermatologiskt testad och som endast innehåller säkra ingredienser. Ett serum som uppfyller dessa kriterier, och som dessutom är Sveriges mest sålda, är Xlash Eyelash Serum. Den är formulerad med aktiva ingredienser så som biotin peptide och vitaminer som optimerar tillväxten av dina fransar. Genom att man applicerar serumet längs överfransarnas fransrötter kan dessa nyttiga ämnen verka på rätt ställe vid rätt tid.


Som vi nämnde är fransserum som Xlash inte en ”quick fix”-produkt. Det som är nyckeln till ett bra resultat är regelbunden användning. Börja med att pensla på Xlash varje kväll i minst 30 dagar. När du har uppnått önskat resultat kan du minska användningen till ett par gånger i veckan.


Finns det några nackdelar med fransserum? De främsta är att man inte får ett resultat på en gång och att fransarna återgår till sin ursprungliga form när man slutar använda serumet.


Lash lift: formar och böjer dina naturliga fransar

Till skillnad från fransförlängning är lash lift en behandling som formar och böjer dina naturliga fransar. Detta gör att fransarna ser längre ut och många föredrar denna metod eftersom man enbart arbetar med ens egna fransar.


Med lash lift får man ett likande resultat som om man hade böjt fransarna med en riktigt bra ögonfransböjare. Det ser naturligt ut och kan hålla i upp till 12 veckor.


Läs mer om hur lash lift går till här!

Testa lash lift om du är ute efter mer diskret resultat och samtidigt oroar dig för att en fransförlängning skulle leda till det motsatta. Eftersom man jobbar med dina naturliga fransar och inte lägger till några syntetiska får man inte samma wow-effekt. Däremot har lash lift sina fördelar. Med en prislapp från 400 till 1000 kronor är det lite billigare och håller längre än en fransförlängning. Dessutom går det bra att använda oljebaserade produkter och man kan använda mascara – om man vill!


Finns det några nackdelar? Som fransförlängningen är lash lift en tidskrävande behandling, oftast tar det omkring en timme. Dessutom måste man låta fransarna vara helt i 24 timmar. Under ett dygn bör du undvika ögonsmink och att blöta ner dem med vatten.


Fransförlängning, fransserum eller lash lift – vad är bäst?