Komplett köpguide och allt du behöver veta om ögonfransserum!

Xlash Cosmetics

Vilka resultat får man av ögonfransserum? Hur mycket kostar det? Vilka storlekar kommer de i? Xlash, Realash, Komorebi, Neulash och Lashfood är fem olika märken som producerar ögonfransserum. I det här inlägget går vi igenom vad som är viktigt att tänka på när man köper ögonfransserum samt hur dessa fem märken står sig mot varandra. Vilket är det bästa ögonfransserumet?

Blog_Post_Type_

Komplett köpguide och allt du behöver veta om ögonfransserum!

Xlash Cosmetics

Vilka resultat får man av ögonfransserum? Hur mycket kostar det? Vilka storlekar kommer de i? Xlash, Realash, Komorebi, Neulash och Lashfood är fem olika märken som producerar ögonfransserum. I det här inlägget går vi igenom vad som är viktigt att tänka på när man köper ögonfransserum samt hur dessa fem märken står sig mot varandra. Vilket är det bästa ögonfransserumet?

Vad är ögonfransserum?

Först och främst kan det vara viktigt att gå igenom det självklara. Vad är egentligen ett ögonfransserum?


Ett ögonfransserum är en produkt som hjälper dina fransar att bli längre, tjockare och starkare på ett naturligt sätt. Det är alltså inte en produkt som enbart ger illusionen av längre fransar under en begränsad tid som exempelvis ögonfransförlängning, mascara eller lösögonfransar gör. Ögonfransserum kommer nästan alltid i form av en genomskinlig vätska som man ska stryka på längst med fransrötterna. Därefter kan det skilja sig från märke till märke när det kommer till hur ofta man behöver applicera serumet samt hur lång tid det tar för att man ska se resultat.


Hur fungerar ögonfransserum?

Nu när vi gått igenom det mest grundläggande om vad ett ögonfransserum är så kan man ju undra vad det egentligen är som händer när man använder det. Vad är det som faktiskt får ens egna fransar att bli längre och tjockare?


De allra flesta ögonfransserumen ger längre och tjockare fransar för att serumets ingredienser förlänger ögonfransens livstid. Det innebär att ögonfransen får längre tid på sig att växa vilket leder till att fransen blir längre innan den naturligt faller av. Detta är möjligt tack vare vitaminerna, mineralerna och proteinerna som serumet innehåller. De ingredienserna får inte bara fransens livslängd att öka utan även tillväxttakten. Detta samtidigt som de ger näring som resulterar i tjockare och friskare fransar.


Hur använder man ögonfransserum?

Nu när vi är förbi själva grunden till vad som händer med ögonfransarna när man använder ögonfransserum så ska vi prata om just det, hur man använder det.


Alla märken är olika men de allra flesta rekommenderar en applicering om dagen, förslagsvis på kvällen innan man lägger sig. Därefter skiljer det sig lite när det kommer till hur fort man kan se synliga resultat, det brukar ligga på mellan 4-8 veckor. När man sedan ser att fransarna har nått sin maximala kapacitet brukar det rekommenderas att trappa ner appliceringen till 2-3 gånger i veckan.


När det kommer till den dagliga appliceringen så är det en väldigt enkel process. Allt du behöver göra är att du rengör ditt ansikte ordentligt, därefter stryker du på ögonfransserumet längst med dina fransrötter. Klart!


Vad ska man tänka på när man köper ögonfransserum?

Nu till det kluriga: Vad är viktigt att tänka på innan man köper ögonfransserum? För nybörjaren kan det vara svårt att veta vilka punkter man ska granska innan man köper ett ögonfransserum. Det finns nämligen vissa saker som kan vara bra att granska av säkerhetsskäl samt för att se till att man inte betalar överpris. Här kommer våra kriterier för ett bra ögonfransserum:


Produkten

HAR GENOMGÅTT TESTER
Ett ögonfransserum som inte har genomgått ordentliga tester finns det ingen anledning att köpa. Med ordentliga tester menar vi tester som utförts av/under uppsyn av en dermatolog (Hudläkare) samt en oftamolog (Ögonläkare). De säkerställer att produkten är säker att använda och att du inte kommer få några biverkningar varken i eller runt ögonen. Leta därför alltid efter märkningarna ”Dermatologiskt testat” och ”Oftamologiskt testat”, då kommer du slippa framtida strul!


INNEHÅLLER SÄKRA INGREDIENSER
För ett par år sedan var det en stor diskussion om huruvida ögonfransserum ska få säljas i Sverige eller inte, detta på grund av det farliga ämnet isopropyl cloprostenate (IC). Det visade sig kunna orsaka problem för ögonen såsom irritationer, klåda, smärta, missfärgningar på både ögonlock och iris. Skrämmande! Som tur är har många av de problematiska produkterna slutat säljas i Sverige och de märken som från början har varit noga med att testa sina produkter, som Xlash exempelvis, finns kvar på den svenska marknaden. Se ändå till att slänga ett extra öga på innehållsförteckningen innan du köper ögonfransserum!


Märket

ETABLERAT I SVERIGE


HAR SVENSK HEMSIDA
Nästa viktiga punkt är att märket bör vara väletablerat i Sverige. Varför? Jo, i Sverige har vi redan väldigt strikta regler med vad som får säljas och inte. Vi är dessutom väldigt kräsna konsumenter vilket leder till att oseriösa märken inte klarar sig särskilt länge hos oss. Det kan vara klurigt att se om ett märke är etablerat i Sverige eller inte, därför har vi tagit fram följande två riktlinjer:


SÄLJS HOS SVENSKA ÅTERFÖRSÄLJARE

Om ett märke har en svensk hemsida brukar man kunna lita på att de är etablerade i Sverige. Det krävs en hel del för att upprätta en hemsida på det inhemska språket, särskilt om man ser att de har publicerat egna inlägg och artiklar (Likt detta). Det man även kan kika på är om hemsidan visar recensioner på sina produkter och om det då finns recensioner på svenska så kan du med största sannolikhet veta att märket är tryggt.


Det är en sak att upprätta en egen sida, det är tufft och kräver mycket jobb. Men något som är ännu mer krävande är att få en plats hos svenska återförsäljare. De har ofta många års erfarenhet och ett starkt rykte de inte är villiga att förlora för en oseriös produkt. Därför kan vi rekommendera dig att ta en extra kik på sidor som Lyko, Eleven, Bangerhead och Nordic Feel. Ju fler sidor märket finns på, ju seriösare är det.


Priset

Rimligt pris gentemot konkurrenterna

Det kommer alltid finnas de som påstår att deras produkt är mer exklusiv än andras. Ofta är det inte själva produkten i sig man betalar för då utan snarare en dyr förpackning som ska vara exklusiv. Vårt tips är att i första hand se vilka produkter som uppfyller de ovanstående kriterierna, därefter kan du välja det billigaste av de serumen. Allt som är dyrare tar ett orimligt högre pris för att ha en bättre marginal. Kom ihåg att jämföra priset efter hur många ml produkten innehåller, det kan nämligen skilja sig lite från märke till märke!


Jämförelse av ögonfransserum – Vilket är det bästa ögonfransserumet?

Nu till den stora frågan: Vilket är det bästa ögonfransserumet i Sverige? Vi har plockat ut några av de vanligast nämnda och kommer nedan lista dem samt hur de står sig gentemot vår kravlista för att slutligen kora en vinnare!