Inspiration

6 missar du gör när du stylar ögonbrynen

Louice Tapper Florén

Fixade ögonbryn kan antingen lyfta en hel makeup eller förstöra resultatet. För att du ska kunna undvika ett mindre bra resultat listar vi 6 missar du gör när du stylar ögonbrynen. Vi tipsar även vad du istället ska göra. Om du följer dessa tips får du även de perfekta brynen på köpet!

Inspiration

6 missar du gör när du stylar ögonbrynen

Louice Tapper Florén

Fixade ögonbryn kan antingen lyfta en hel makeup eller förstöra resultatet. För att du ska kunna undvika ett mindre bra resultat listar vi 6 missar du gör när du stylar ögonbrynen. Vi tipsar även vad du istället ska göra. Om du följer dessa tips får du även de perfekta brynen på köpet!

1. Du fyller i ögonbrynen för mycket

Om du är ute efter ett resultat med naturligt fixade bryn är det viktigt att du inte är för hård på handen. Om du är det blir det motsatt effekt: alltför skarpa bryn som ser onaturliga ut och som nästan ser påmålade ut. Dessutom kan brynen då ta över för mycket och det enda som står i fokus. Försök istället vara så lätt på handen som möjligt, ge inte upp om det känns svårt i början. Det krävs en del precision, men övning ger färdighet!


2. Du fyller i ögonbrynen med samma nyans som ditt hår

Många som har färgat hår kanske tänker att även ögonbrynen måste vara i samma nyans. Nej, det måste man inte vill vi kontra med. Om du färgar håret rött eller bleker håret platinablont behöver du inte anstränga dig för att även styla ögonbrynen i exakt samma nyans. En bra tumregel är att nyansen på dina bryn ska kunna gå ihop med din hårfärg på ett naturligt sätt. Om du är blond kan du absolut välja en färg till brynen som är ungefär en eller två nyanser mörkare än din hårfärg. Om du har brunt hår kan du istället köra på en färg som är en eller två nyanser ljusare. Detta kommer göra att brynen smälter in med och får även ögonen att poppa.


3. Du fixar ögonbrynen innan du sminkat basen

Brukar du fylla i brynen som första steg när du sminkar dig? Visst kan det vara smidigt att ha det gjort, men för att få så bra resultat som möjligt är det bättre att istället börja med basen. Detta är på grund av att ens ansiktsdrag förändras något när du har applicerat resten av sminket. Men det finns även en risk att man råkar göra brynen för skarpa eller för ifyllda. Prova att vänta med att fixa brynen tills du har applicerat foundation, bronzer och rouge. Detta kommer göra att brynen smälter in mer med resten av ditt smink.


4. Du glömmer att borsta igenom ögonbrynen innan du stylar dem

Visst brukar du borsta igenom håret innan du stylar det? Detsamma gäller ögonbrynshåren. Om du börjar med att tämja bångstyriga hårstrån kommer det bli lättare att få ett snyggt resultat. Borsta igenom brynen i samma riktning som håren växer och fortsätt sedan fyll i dem. För att hålla de på plats hela dagen kan du avsluta med att borsta igenom dem med en färgad eller transparent bryngel.


5. Du börjar med att fylla i inre delen av ögonbrynet först istället för bågen

Absolut, det kan kännas mest naturligt att börja att fylla i brynen inifrån vid ögats innerkant. Men detta bör du undvika om du vill fixa så snygga bryn som möjligt. Varför kanske du undrar? Brynen blir för skarpa och kommer tyvärr inte se naturliga ut. Om du istället börjar med att fylla i ytterkanten av brynet vid bågen kommer resultatet se mer naturligare ut. Om du tittar på dina ögonbryn när de är ofixade kommer du säkert märka att ytterkanten är mörkare och den inre delen är ljusare. När du har fyllt i mitten och ytterkanten av dina bryn kan du avsluta med att med en lätt hand fylla i den inre delen.


6. Du noppar ögonbrynen precis innan du duschar

Det varma vattnet gör att hårsäckarna öppnar upp sig. Om du har plockat brynen precis innan duschen eller badet kan det leda till att även oönskade hårstrån ramlar av. Däremot är det bra att plocka brynen efter att du har duschat, just eftersom håren lättare går att ta bort när hårsäckarna har öppnat upp sig.


NYHET: Xbrow Eyebrow Pencil – ger dig naturligt fixade ögonbryn utan några misstag!

Xbrow Eyebrow Pencil är Xlash nyaste tillskott och uppföljaren till Xbrow Eyebrow Serum, som med hjälp av naturliga ingredienser ökar tillväxten men ger dig även fylligare och tätare bryn. Xbrow Eyebrow Pencil har en micro-tunn spets som gör det enkelt att skapa naturligt fylliga bryn. Dessutom hjälper den till att framhäva både dina bryn och dina ansiktsdrag. Konsistensen är mjukt krämig och ger ett långvarigt resultat som håller hela dagen. Spetsen är justerbar, vilket förenklar vardagen eftersom du slipper använda en pennvässare. Pennan har även en inbyggd borste som du kan använda för att styla brynen både innan och efter appliceringen. Xlash Eyebrow Pencil är dessutom enkel att variera, oavsett om du vill ha ett skarpare bryn eller ett mer naturligt resultat. Köp Xbrow Eyebrow Pencil här!


Xbrow Eyebrow Pencil finns i tre olika färger

Xbrow Eyebrow Pencil finns i tre nyanser: Beige Brown, Dark Brown och Greyish Grey. Med en nyans av ljusbrunt åt det beigea hållet passar Beige Brown dig med ljusa bryn bäst. Den här tonen ger ett minimalistiskt uttryck och är ett perfekt val om du vill få till en naturlig look. Med en varmt röd underton och ett kraftigt djup passar Dark Brown dig med bruna eller mörkbruna ögonbryn bäst. Denna nyans passar perfekt för den där varma och intensiva brynlooken. Greyish Grey är en mörk askig nyans med en kall underton och funkar även den bra för dig med bruna eller mörkbruna bryn. Med hjälp av den här nyansen kan du skapa definierade bryn utan att det blir för hårt.


Skapa drömbrynen med hjälp av Xbrow Eyebrow Pencil

För bästa resultat, följ dessa steg när du använder Xbrow Eyebrow Pencil:  1. Börja med att borsta igenom brynen med hjälp av borsten.

  2. Justera pennan och fyll i brynen med en lätt hand.

  3. För fylligare bryn, måla längs med brynens ytterkant.

  4. Avsluta med att styla brynet med hjälp av borsten för att lägga hårstråna rätt.