Inspiration

5 tips för att fixa mörka ringar under ögonen

Mörka ringar och påsar under ögonen är ett problem som säkert många känner igen sig i. Även när man sovit bra och känner sig pigg kan de dröja sig kvar, vilket gör att man ser mycket tröttare ut än vad man är. Tur då att det finns en rad knep för att i alla fall lindra detta irritationsmoment! Läs vidare för att få reda på våra 5 tips för att fixa mörka ringar under ögonen.

Louice, Xlash Magazine

Inspiration

5 tips för att fixa mörka ringar under ögonen

Mörka ringar och påsar under ögonen är ett problem som säkert många känner igen sig i. Även när man sovit bra och känner sig pigg kan de dröja sig kvar, vilket gör att man ser mycket tröttare ut än vad man är. Tur då att det finns en rad knep för att i alla fall lindra detta irritationsmoment! Läs vidare för att få reda på våra 5 tips för att fixa mörka ringar under ögonen.

Louice, Xlash Magazine

Att man får mörka ringar eller påsar under ögonen kan bero på flera faktorer. Framförallt har det att göra med hur tunn huden under ögonen är. Då blir blodkärlen mer synliga och särskilt för de med ljus hy. Andra vanliga anledningar till att man får mörka ringar är att man har sovit dåligt, solskador eller att det helt enkelt är ärftligt. Om du lider av detta finns det dock ingen anledning att inte försöka göra något åt saken. Testa någon av våra 5 tips för att fixa mörka ringar under ögonen redan idag!


1. Det klassiska husmorsknepet: tepåsar

Det som är särskilt bra med husmorsknep är att man inte förlorar något på att ge det ett försök. De är sällan dyra och det man behöver oftast finns hemma i skafferiet. Just knepet med tepåsar mot mörka ringar och påsar har du säkert redan hört om!


Det som är bra med tepåsar är att de innehåller en hög halt av koffein, som du kanske vet är bra just för att pigga upp. Koffeinet kan snabbt ljusa upp området under ögonen genom att minska synligheten av blodkärlen.


Så här gör du:

2. Använd Xlashs nya ögonserum Xlash Wake Me Up Eye Serum

Mycket spännande händer hos oss på Xlash just nu och nu lanserar vi en ny produkt: Xlash Wake Me Up Eye Serum. Om du känner att du behöver något som piggar upp och även kan minska mörka ringar är detta precis vad du behöver! Som namnet antyder kan detta ögonserum göra att ögonområdet känns både ljusare och tightare på morgonen efter att serumet fått verka under natten. Med hjälp av kraftfulla peptider och naturligt exfolierande AHA-syror hjälper den till att återställa och ljusa upp trötta ögon. Dessutom innehåller den extrakt från acaibär som är rik på vitamin C och bekämpar ålderstecken. Xlash Wake Me Up Eye Serum är boostad med antioxidanter så som vitamin E och antiinflammatoriska ämnen som bland annat motverkar svullnad, mörka ringar och hudskador.


Så här använder du Xlash Wake Me Up Eye Serum:

Rengör ansiktet, applicera sedan en liten mängd Xlash Wake Me Up Eye Serum under ögonen varje morgon och kväll för att motverka ringar och trötta ögon.


3. Dina mörka ringar kan bero på B12-brist

Om du har brist på vitamin B12 kan det vara anledningen till att du har mörka ringar. Lösningen kan vara så enkel att se till att antingen äta en bättre kost eller att ta kosttillskott. Eftersom kroppen inte kan tillverka B12-vitaminer själv brukar många veganer och vegetarianer ha brist på detta. Om du inte äter något från animaliskt ursprung och även lider av mörka ringar kan det alltså vara värt att överväga kosttillskott. Är du inte vegetarian eller vegan? Se till att äta mer kött, fisk, ägg och mejeriprodukter som innehåller vitamin B12.


Så här använder du padsen:

Placera paketet med ögonmaskerna i kylen en stund för en ännu härligare kylande effekt. Rengör därefter ansiktet och placera padsen under ögonen. Låt de ligga kvar i max 15 minuter och dutta sedan in överflödigt serum.


4. Skäm bort huden under ögonen med återfuktande pads

Genom K-beauty-hypen från Korea har dessa smarta återfuktande pads gjort entré i Sverige. Nu för tiden finns de i var och varannan affär och de är otroligt bra för att snabbt lindra mörka ringar och svullnad. Oftast innehåller de både hyaluronsyra och koffein som tillsammans verkar för att återfukta och ljusa upp huden under ögonen. Dessutom hjälper de till att lugna området och därmed ger ett mer vaknare intryck.


5. Ögonmassage – lösningen mot mörka ringar och påsar

Lite massage kan inte skada, eller hur? Detta är ett bra knep att ta till för att minska mörka ringar. Genom att regelbundet göra detta stärker du ögonmusklerna samtidigt som du stramar åt huden. Vår rekommendation är att du masserar ögonområdet minst en gång per dag. Passa på att göra det efter att du har applicerat ögonserum eller ögonkräm. Ögonmassage kan du göra på flera olika sätt, läs vidare för att få reda på hur!


Våra bästa ögonmassageövningar:


  1. Cirkulära rörelser: slut ögonen och gör cirkulära rörelser kring ögonlocken med fingrarna. Gör först rörelsen åt ett håll och gör samma sak åt andra hållet. Upprepa detta fyra gånger åt varje riktning.  2. Upp och ner-rörelser: stäng ögonen, titta uppåt och sedan nedåt. Upprepa åtta gånger.  3. Blinka med ögonen: titta framåt och blinka snabbt i 30 sekunder. Upprepa tre gånger.  4. V-övningen: titta upp mot vänster sida, titta ner och sedan upp till höger och till slut ner igen. Upprepa sju till åtta gånger.  5. Fokusera blicken på en specifik punkt: håll ögonen helt öppna och fokusera på en särskilt punkt ett par sekunder.  6. Massera: stäng ögonen och pressa försiktigt dina handflator mot ögonlocken. Håll kvar en till två minuter.