Inspiration

Titel

Louice Tapper Florén

Alla har inte turen att födas med naturligt snygga bryn, men misströsta inte. Oavsett om du kämpar med tunna, odefinierade eller för ljusa ögonbryn kan du få bukt på dem. Därför listar vi de 6 vanligaste ögonbrynsproblemen och hur du enkelt fixar dem. Vi lovar, dina drömbryn är närmre än vad du tror!

Inspiration

Titel

Louice Tapper Florén

Alla har inte turen att födas med naturligt snygga bryn, men misströsta inte. Oavsett om du kämpar med tunna, odefinierade eller för ljusa ögonbryn kan du få bukt på dem. Därför listar vi de 6 vanligaste ögonbrynsproblemen och hur du enkelt fixar dem. Vi lovar, dina drömbryn är närmre än vad du tror!

1. Glesa, tunna och odefinierade ögonbryn

Hur ens ögonbryn ser ut beror till stor del på genetiska faktorer, vilket kanske är en klen tröst om du kämpar med glesa och tunna bryn. Ett bra tänk här är ”fake it til you make it”. Det kan vara svårt att förändra helt hur ens naturliga ögonbryn växer, däremot kan man med hjälp av lite smink enkelt fixa det.


Så löser du det:

Fyll tomrummen med hjälp av en ögonbrynspenna: I början kan det vara svårt att få till fylligare bryn med pennan, men som ni vet – genom att öva, öva och öva kommer man långt. Använd pennan och måla med en lätt hand smala streck där du har mellanrum.


Skapa fylligare bryn genom att färga dem: Många har väldigt ljusa hår som annars inte syns och genom att färga brynen kommer dessa fram. Detta gör att din naturliga form blir mer definierad. Om du inte vill eller inte vågar färga själv kan du istället besöka en salong.


Trolla fram fluffigare bryn med vatten, tvål och en mascaraborste: Genom att först doppa en mascaraborse i vatten och sedan gnugga den lätt mot en hårdtvål kan man på ett par sekunder få fylligare bryn. Med den här metoden kan man borsta upp brynen på ett sätt så att de längre håren täcker mellanrummen. Och ja, det håller hela dagen!


2. Brynen är för ljusa

Om du har naturligt rött eller blont hår har du antagligen även fötts med ljusa ögonbryn. Även detta går att fixa på nolltid!


Så löser du det:

Använd ett färgat bryngel: Det enda som kan gå fel är om du väljer en nyans som är för mörk mot din hudfärg. Välj en färg som är ett par nyanser mörkare än din naturliga, vilket gör dina bryn fylliga utan att det ser konstlat ut. Om du är nybörjare på bryngel kan det vara enklare att få ett bra resultat med en produkt med en liten borste. Sedan är det bara att borsta igenom brynen med bryngelsprodukten med en lätt hand.


Färga brynen med en semi-permanent färg: Om du tycker det verkar jobbigt att varje dag att göra dina bryn mörkare kan du istället färga dem. För att undvika att de blir för mörka kan det vara en bra idé att gå till en salong, där de är experter på att blanda en naturlig nyans. Resultatet håller upp till sex veckor.


3. Överplockade bryn som vägrar växa

Under 90-talet och början av 2000-tålet var (tråd)smala bryn otroligt inne. De som hade naturligt tjockare bryn började plocka bort håren frenetiskt för att anamma trenden. Många som gjorde detta upplever nu (när breda ögonbryn á la Cara Delevingne är populärt) att brynen fortfarande är väldigt smala. Vad man än gör så verkar de aldrig växa. Känner du igen dig? Det går att göra något åt det!


Så löser du det:

Påskynda tillväxten med ett ögonbrynsserum: En anledning till att brynen vägrar växa kan vara att de är överplockade och att hårsäckarna har stannat av i tillväxtfasen. I andra ord, de behöver alltså lite hjälp på traven för att skynda på tillväxten igen. Hjälpen stavas ögonbrynsserum. Vi vill tipsa om XBrow Eyebrow Growth Serum – en effektiv produkt som ökar ögonbrynhårens volym, styrka och längd. Med endast naturliga ingredienser hjälper den dina ögonbryn att nå sin fulla potential i tjocklek, genom att stimulera och reparera tillväxten. Efter sex veckors användning kommer dina bryn se fylligare och tjockare ut, men de kommer även vara mer definierade. Investera i XBrow Eyebrow Growth Serum idag och säg au revoir till överplockade bryn!


4. Du är inte nöjd med ögonbrynsformen

Det finns ingen regel alls som säger att man måste behålla sin naturliga ögonbrynsform. Oavsett om du tycker du har för raka, för långa eller kanske totalt oformade bryn går det att ändra på. Eller råkar du alltid plocka bort för mycket så att de blir för smala när du väl ansar dem?


Så löser du det:

Gå till en expert: Vi lovar, att gå till en salong för att fixa ögonbrynen kan vara väl investerade pengar. I alla fall om du vill ha naturligt snygga bryn! Lägg ifrån dig pincetten och låt ögonbrynen växa ut helt ett par månader. Brynstylisten får då möjlighet till att jobba från grunden med att skapa en ögonbrynsform som passar just dig och ditt ansikte. Om du går regelbundet till en salong behöver du endast piffa till formen med en ögonbrynspenna mellan besöken – skönt va!


5. Brynen är för buskiga

Nu när breda och just buskiga ögonbryn är så trendigt, undrar vi om det verkligen kan bli för mycket? Men okej, kanske tycker du att de är för bångstyriga och behöver tämjas? Det finns en enkel lösning till detta!


Så löser du det:

Tämj ögonbrynen med en browgel: Börja med att borsta igenom ögonbrynen med en ren mascaraborste. Fortsätt sedan med en transparent eller färgad browgel, använd den medföljande borsten och svep igenom den över brynen med lätta drag. Detta kommer göra att brynen blir lite mindre oredliga och mer definierade, samt att de kommer hålla sig plats hela dagen!


6. Du råkar styla brynen alltför skarpa

Tycker du att brynen blir för ”fyrkantiga” och naturliga när du försöker fylla ut dem med en brynpenna? För att komma bort från detta är ett bra första steg ”less is more”.


Så löser du det:

Skippa ögonbrynspennan: Använd istället en ögonbrynsskugga, som på ett enklare sätt ger en mjukare form. Applicera den med hjälp av en vinklad borste jämt över hela brynen. Blanda ut skuggan med en mascaraborste för att få ett naturligt och fylligt resultat.