Inspiration

6 hållbara skönhetstips till våren

Louice Tapper Florén

Det är vår i luften – så varför inte passa på att förnya dina skönhetsrutiner? Hållbarhet och miljö är två ämnen som har fått stor fokus senaste året. Både årets ELLE-galan och brittiska BAFTA-galan hade det som tema. Därför tänkte vi passa på att tipsa om hur du kan göra din sminkväska och dina skönhetsrutiner lite grönare. Här är våra 6 hållbara skönhetstips till våren!

Inspiration

6 hållbara skönhetstips till våren

Louice Tapper Florén

Det är vår i luften – så varför inte passa på att förnya dina skönhetsrutiner? Hållbarhet och miljö är två ämnen som har fått stor fokus senaste året. Både årets ELLE-galan och brittiska BAFTA-galan hade det som tema. Därför tänkte vi passa på att tipsa om hur du kan göra din sminkväska och dina skönhetsrutiner lite grönare. Här är våra 6 hållbara skönhetstips till våren!

Här är våra bästa 6 hållbara skönhetstips till våren:

Genom att göra lite grönare val även i ditt badrumsskåp gör du inte bara miljön en tjänst, du gör även dig själv gott. På flera sätt. Dessa hållbara skönhetstips handlar om att göra smartare och mer medvetna val, men även för att hjälpa dig att tömma ditt badrumsskåp på onödiga produkter.


1. Sluta spontanköp skönhetsprodukter

Vi vet hur det är när man är intresserad av hudvård: man vill gärna testa nya, spännande produkter ofta och det räcker inte med ETT serum eller EN kräm. Men för att bli lite mer hållbar behöver du tänka om. Det är dags att du sorterar ut ditt badrumsskåp och plockar ut de produkter som verkligen är dina favoriter. Har du en ansiktskräm som du köpte för att den hade intressanta ingredienser men bara använt två gånger? Då är det nog dags att göra av sig med den krämen.


Vårt första hållbara skönhetstips till ett grönare badrumsskåp är att, istället för att spontanköpa oprövade produkter hålla dig till några få men som är dina absoluta favoriter. Kanske behöver du inte mer än en dagkräm, en nattkräm, ett till två serum och så vidare? Genom att ”banta” dina produkter och hålla dig till dina favoriter bidrar du till ett minskat avfall.


För dina fransar behöver du till exempel bara en produkt: ett ögonfransserum som vårdar, stärker och förlänger. Vi rekommenderar Xlash Eyelash Serum som är formulerat med naturliga och aktiva ingredienser så som vitaminer, mineraler och proteiner. Fransserumet stimulerar cellförnyelseprocessen i fransarnas hårväxt, vilket resulterar i en ökad och förbättrad tillväxt. Efter bara 28 dagars regelbunden användning kan dina fransar bli upp till 70 procent längre, men även tjockare och tätare!


Läs mer om och köp Xlash Eyelash Serum här!


2. ”Hitta” skönhetsprodukter i ditt eget skafferi

Honung är något som de flesta har hemma i sitt skafferi. Men visste du att detta är en ingrediens som är full av antioxidanter, som minskar synligheten av rynkor och fina linjer? Honung är dessutom naturligt antibakteriell och kan bidra till allt från att förebygga och behandla acne till att rengöra och återfukta huden.


Honung och lavendel – balanserar huden

Om du blandar en matsked honung med en till två droppar lavendelolja får du en ansiktsmask som lugnar och balanserar huden. Applicera i ansiktet och ta bort masken med hjälp av varmt vatten och en ren handduk efter 15-20 minuter.


Avokado och honung – mjukgörande för torr hud

Blanda en matsked honung med en halv mogen avokado och du får en ansiktsmask som mjukgör torr hud effektivt. Applicera på ren hud och låt den sitta kvar i 15-20 minuter innan du tar bort den.


Honung och havregryn – milt exfolierande

För att få en ansiktsmask som skonsamt exfolierar huden från döda hudceller och tilltäppta porer behöver du bara blanda en matsked honung och en matsked havregryn. Applicera på ren hud och tvätta bort efter 15-20 minuter.


3. Använd dina produkter till mer än en sak

Detta handlar om att bli lite mer kreativ med produkterna som du redan har, men även köpa produkter som du kan använda till mer än en sak. Till exempel kan du använda en skimrande ögonskugga som både highlighter och ögonskugga. Ett färgat läppbalsam kan du använda både till läpparna och till kinderna. På så sätt använder du mindre produkter och bidrar till ett minskat avfall, en grönare tillvaro helt enkelt!


En annan produkt som har flera användningsområden är Xbrow Eyebrow Pencil. Det är främst en brynpenna som hjälper dig att få naturligt fixade bryn men du kan faktiskt använda den till mycket annat! Bland annat kan du använda pennan i färgen ’Beige Brown’ som en läppenna när du vill få till den ultimata nudeläppen. Måla pennan längs dina läppkonturer och sudda ut skarpa linjer för att nyansen lättare ska smälta in med din naturliga läppfärg. Applicera sedan ett lager med Xlips Lip Plump Serum för att få till en härlig glans och fyllighet.


Har du inte fräknar naturligt? Använd brynpennan för att måla dit små ’fejkfräknar’.


Läs mer om och köp Xbrow Eyebrow Pencil här!

Läs mer om och köp Xlips Lip Plump Serum här!


4. Återanvänd tomma skönhetsförpackningar!

Vad brukar du göra med dina tomma förpackningar, förutom att lägga de i återvinningen? Många av dem kan du faktiskt använda till annat! Ett exempel är burken till Xlash Rejuvenating Eye Gel Patches. När du använt upp 30 paren med återfuktande ögonmasker får du en fin burk som du kan använda för att förvara bomullsrondeller, tops eller varför inte smycken?


Läs mer om och köp Xlash Rejuvenating Eye Gel Patches här!


5. Skippa engångsprodukterna!

Förutom att använda färre produkter och vara kreativ med dem du faktiskt har borde du faktiskt sluta med engångsprodukterna. I alla fall om du vill göra ditt badrumsskåp lite grönare och mer hållbart. Byt ut bomullsrondellerna till sådana som går att återanvända och istället för sminkborttagningsservetter kan du använda mjuka bommullshandukar.


6. Donera överflödiga produkter

Självklart ska du inte slänga knappt använda eller oöppnade produkter. Donera dem till människor som behöver dem istället, som kanske inte har råd att unna sig en härlig ansiktsmask. Hitta din lokala kvinnojour här och hör med dem om du kan donera skönhetsprodukter.