Tutorials

Fylliga och stora läppar? Få perfekta läppar med Xlash

Xlash Cosmetics

Fylliga läppar har länge varit ett tecken på skönhet och något man strävat efter länge. Idag blir det allt vanligare att använda så kallade lip fillers för att uppnå de perfekta stora läpparna. I det här inlägget kommer vi ta upp hur du får stora och fylliga läppar utan att betala det dyra priset för en lip filler.

Tutorials

Fylliga och stora läppar? Få perfekta läppar med Xlash

Xlash Cosmetics

Fylliga läppar har länge varit ett tecken på skönhet och något man strävat efter länge. Idag blir det allt vanligare att använda så kallade lip fillers för att uppnå de perfekta stora läpparna. I det här inlägget kommer vi ta upp hur du får stora och fylliga läppar utan att betala det dyra priset för en lip filler.

Vad är en lip filler?

Vi kan börja med att gå igenom vad en lip filler faktiskt är. Det populära ingreppet lip filler går ut på att man injicerar hyaluronsyra i läpparna. Detta fyller ut läpparna samt slätar ut dess struktur, dock är detta ett ingrepp som inte är permanent. Hyaluronsyran bryts naturligt ner av kroppen så för att behålla resultatet bör man göra ett återbesök och genomföra behandlingen i intervaller om 4-6 veckor.


Fördelen som finns med lip fillers är att resultatet håller relativt länge. Dock kan resultatet variera väldigt mycket beroende på hur erfaren personen är som genomför behandlingen. Tyvärr är det många som har råkat ut för dåliga behandlingar så vi råder dig att göra noggrann research innan. Om man hittat en duktig och erfaren person och vill ha lite mer långvariga resultat kan lip fillers vara det rätta för dig.


Hur får man fylliga läppar hemma?

Om man till skillnad från lip fillers vill ha ett billigare alternativ som dessutom ger dig möjligheten till att välja själv när du vill ha och inte vill ha större läppar så finns det ett väldigt bra alternativ!


Lip Plumper

Lip Plumper är den perfekta produkten för dig som vill testa hur du ser ut i större läppar samt själv vill välja när du ska ha större läppar istället för att vara låst till en och samma look. De flesta Lip Plumpers kommer i form av ett läppglansliknande serum som man applicerar direkt på rena läppar. Efter att man applicerat produkten ska man låta ingredienserna värka och det brukar oftast sticka till lite i läppen. Det påminner lite om när man har ätit stark mat och kan få lite svullna läppar, det som händer då är att man får en ökad blodcirkulation vilket gör att läpparna svullnar.


Lip Plumper är ett enkelt och naturligt sätt för att under en kortare period få större läppar. Vi skulle vilja tipsa om ett par steg som man kan para ihop med lip plumpern för att ge läpparna det där lilla extra. Nedan följer en guide med 5 steg för hur du får större läppar hemma:


5 steg till större läppar hemma

Steg 1: Skrubba

Precis som med allt annat i livet så är det bra att ha en stabil bas. Därför rekommenderar vi dig att som första steg skrubba dina läppar så de är jämna och redo för de kommande stegen.


När det kommer till hur man ska skrubba läpparna så finns det ett par alternativ:  • Använd en gammal tandborste som du blöter och sedan skrubbar försiktigt med.

  • Blöt en handduk som du skrubbar läpparna med.

  • Gör en sockerskrubb med strösocker och kokosolja!


Steg 2: Lip Plumper

Nästa steg är att återfukta läpparna eller att använda en lip plumper, eller varför inte båda två? Vi skulle vilja rekommendera produkten Xlips Lip Plump Serum. Den kombinerar återfuktning av läpparna tillsammans med ökad blodcirkulation i läpparna för att de ska svälla under en temporär tid.


Xlips Lip Plumper innehåller en fantastisk blandning av hyaluronsyra, kulturextrakt utvunnet ur växtstamceller och peptider. Dessa ingredienser i kombination ger dina läppar en ökad blodcirkulation, lenare läppar, synligt minskade rynkor, en ljusare färg samt en mer definierad läpplinje.


Användningen är väldigt enkel, du behöver bara följa 3 enkla steg:  1. Rengör läpparna innan (Vilket du gör när du skrubbar dem)

  2. Applicera Xlips Lip Plump Serum med applikatorn likt ett läppglans på läpparna

  3. Låt serumet absorberas och verka i 15 min och se sedan resultatet


Steg 3: Använd ljusa färger

I steg 3 är det dags för att plocka fram sminket. Här är det största rådet vi kan ge dig att använda ljusa färger. De ger illusionen av att det man målar på sticker ut medan det som målas mörkt ser ut som att det sjunker in. Använd en läppenna för att måla konturen, fyll därefter i läpparna med pennan för att skapa en grund som läppstiftet kan fästa bra på.


Ett life-hack som du kan göra är att måla med läpppennan precis utanför läppens kant. Detta kallas för overlining och kommer ge illusionen av större läppar.


Steg 4: Contour och Highlighter

Näst sista steget kanske inte är det första man tänker på när man ska sminka läpparna och det är contour och highlighter. Detta kommer vara väldigt diskret men kommer göra en stor skillnad på helhets-looken.


Först kommer contouren. Då råder vi dig att ta valfri contour-produkt som du brukar använda, sedan applicerar du det i det lilla vecket precis under läppen. Detta är en plats där skugga naturligt faller och om skuggan förstärks ges illusionen av större läppar.


Näst på tur är highlighter. Den ska appliceras i den lilla bågen på överläppen samt litegrann i mitten på underläppen. Detta kommer ge läppen en mer väldefinierad kontur samt få den att se putigare.


Steg 5: Läppglans

Sist men inte minst har vi läppglans. Det applicerar du allra sist och det kommer att få dina läppar att se fylligare ut. Då läppglans ofta har en skimmer i sig eller har en reflekterande konsistens så fångar det upp ljuset väldigt bra och ger då läpparna ett fylligare intryck. Sen är det även sjukt snyggt!


Sammanfattning

Det kan vara svårt att välja mellan lip fillers och lip plumper, de uppnår liknande resultat men till olika pris och olika hållbarhet samt valmöjlighet. Vi skulle hur som helst vilja rekommendera dig som är ny i den här världen att börja med en lip plumper för att se hur det känns. Detta blir inte ett lika stort åtagande som en lip filler både vad gäller hållbarheten men även ekonomiskt. På så vis kan du testa och se om större läppar är något för dig!


Free Shipping


from 99 EUR